Португалія допоможе в навчанні українських пілотів на F-16 — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Португалія допоможе в навчанні українських пілотів на F-16 — відео

Португалія допоможе в навчанні українських пілотів на F-16 — відео
Джерело:  online.ua

Президент Португалії Марселу Ребелу де Соуза висловив підтримку Україні та заявив про готовність своєї країни допомагати в навчанні українських пілотів на винищувачах F-16.

Джерело : Марселу Ребелу

Марселу Ребелу де Соуза у найближчу перемогу України

Президент Марселу Ребелу де Соуза відзначив, що російська агресія проти України має глобальні наслідки та торкається всіх держав та громадян світу. Він підкреслив, що ця війна не є лише європейською, але і має вплив на міжнародний порядок.

Ми прагнемо перемоги України та бажаємо, щоб вона настала якнайшвидше. Дуже важливо, щоб у світі зрозуміли, що ця війна торкається всіх держав і громадян планети. Зараз доля світу вирішується в Україні, — наголосив Президент Португалії.

У столиці лідер країни перебував вперше.

Португалія готова долучитися до навчання українських пілотів на F-16

У ході переговорів, Володимир Зеленський та Марселу Ребелу де Соуза також обговорили можливості розширення оборонної співпраці. Важливим пунктом стало підтвердження Португалією готовності надавати навчання українським пілотам на літаках F-16.

Марселу Ребелу де Соуза зазначив, що Португалія є учасницею танкової та авіаційної коаліцій, і готова долучитися до підготовки українських пілотів та інженерів.

Президенти також обговорили можливості постачання Україні броньованої медичної техніки та обладнання для розмінування. Важливість подальшої підтримки та співпраці була підкреслена обома лідерами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?