Президент розповів, хто з українців незабаром отримає чималі гроші
Категорія
Економіка
Дата публікації

Президент розповів, хто з українців незабаром отримає чималі гроші

Президент розповів, хто з українців незабаром отримає чималі гроші
Джерело:  online.ua

22 жовтня глава держави Володимир Зеленський потішив громадян новою приємною новиною — він нагадав про те, що українці, яким виповнилося понад 80 років, отримують чималі доплати до пенсії. За його словами, це лише початок, оскільки вже у наступному році додаткові кошти зможуть отримати також пенсіонери з категорії 75+. Український лідер звернув увагу на те, що щороку його команда буде робити все можливе, щоб видавати доплати до пенсій все молодшим категоріям українських пенсіонерів. Про це президент країни розповів в інтерв'ю 4 українським телеканалам, передає ONLINE.UA.

"Пенсіонери 80+ отримують додаткові чималі гроші порівняно з тим, що було. Наступного року запрацює програма "75+" – вони будуть отримувати більше. Далі ми хочемо знижувати цей вік людей", – підкреслив український лідер.

За словами Володимира Зеленського, зараз підвищення соціальних виплат відбувається на рівні, який дозволяє теперішній стан економіки нашої країни.

"Щоб зарплати та пенсії систематично зростали, у країні мають працювати кілька мільйонів підприємств. І всі вони мають чесно сплачувати податки до українського бюджету. Коли зростатиме кількість бізнесів та податків, зростатиме і мінімальна пенсія",  – пояснив глава держави.

Також український лідер традиційно поскаржився на те, що поки дуже мало підприємців зважилися вийти з тіні, проте, на переконання Володимира Зеленського, з часом чесно працюватимуть усі. Президент зауважив, що саме з цією метою країну потрібно терміново "перевести" в електронний режим.

Як уже згадувалося раніше, з квітня 2020 року усі українці з категорії 80+ отримують щомісячно доплату до пенсії у розмірі 500 гривень. Кабінет міністрів має намір збільшити пенсію українським громадянам з категорії 75+ вже у 2021 році. Що важливо розуміти, усім пенсіонерам від 75 років щомісяця  доплачуватимуть по 400 гривень.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський офіційно заявив, що після вирішення питання з підвищенням зарплати медикам, наступним кроком буде підвищення оплати праці освітян та науковців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?