Президент Сербії натякнув на розрив відносин із Росією заради ЄС
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент Сербії натякнув на розрив відносин із Росією заради ЄС

Президент Сербії натякнув на розрив відносин із Росією заради ЄС
Джерело:  online.ua

Президент Сербії Олександр Вучич зробив заяву про можливість розриву відносин з Росією. Він не відкидає можливості припинення партнерства заради членства в ЄС.

Джерело: Politico

Сербія може розірвати відносини з Росією

Сербський лідер зробив важливу заяву про переосмислення політики своєї країни та закликав до дій проти Росії. Він заявив, що розуміє необхідність перегляду відносин із країною, яка раніше вважалася важливим партнером, але яка не поважає суверенітет та незалежність Сербії.
У своєму виступі лідер Сербії наголосив, що необхідно запровадити санкції проти Росії за її недружні дії щодо Сербії. Він також натякнув на можливість розриву відносин із Кремлем у разі відмови Росії змінити свою політику.

Ви отримаєте від мене одну пропозицію: Сербія залишиться на своєму шляху до ЄС. Добре, робіть свої власні висновки. Але я думаю, що ви мене зрозуміли, - заявив він.

При цьому він додав, що на Белград чекають важкі рішення в майбутньому.

Окрім того, лідер Сербії Александар Вучич наголосив, що однією з основних причин можливого перегляду відносин із Росією є діяльність приватної військової компанії Вагнера, яка залучає сербських громадян для участі у конфліктах в інших країнах, зокрема в Україні.

Що відомо про відносини Сербії та Росії

Президент Сербії Олександр Вучич висловив жаль з приводу того, що війна в Україні стала причиною погіршення відносин між Сербією та Росією. Він наголосив, що Сербія визнає територіальну цілісність та суверенітет України та не підтримує участь своїх громадян у конфлікті.

Лідер Сербії також зазначив, що останніми роками він провів безліч зустрічей з президентом Росії Володимиром Путіним і навіть вивчав російську мову, щоб спілкуватися з нею прямо.
Однак після початку конфлікту в Україні та погіршення відносин між Росією та Сербією, Вучич не спілкувався з Путіним уже багато місяців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?