Президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України
Категорія
Світ
Дата публікації

Президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України

Президент США Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України
Джерело:  online.ua

Президент США Джо Байден затвердив закон про ленд-ліз для України.

Джерело: брифінг Джен Псакі

Сьогодні президент затвердив закон про ленд-ліз, який розширює набір інструментів для забезпечення України зброєю та обладнанням, яких вони потребують, - повідомила Псакі.

Проєкт Закону про ленд-ліз та захист демократії в Україні був ухвалений минулого місяця обома палатами Конгресу США. Зокрема, Сенат одностайно підтримав документ 6 квітня, Палата представників проголосувала 28 квітня.

Документ дозволяє президентові США використовувати програму ленд-лізу для прискореної передачі в Україну зброї, військової техніки, медикаментів, продуктів харчування тощо. Передбачається, що країна-одержувач сплатить їхню вартість пізніше.

Програма ленд-лізу діяла під час Другої світової війни. Вона дала США змогу оперативно надавати союзникам зброю.

Вдячний Джо Байдену і народу США за підтримку України в боротьбі за нашу свободу та майбутнє. Підписання сьогодні закону про ленд-ліз – історичний крок. Переконаний, що ми знову разом переможемо. І захистимо демократію в Україні та у Європі. Як і 77 років тому, - повідомив президент Володимир Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?