Президентка Червоного Хреста прибула з візитом до України
Категорія
Україна
Дата публікації

Президентка Червоного Хреста прибула з візитом до України

Президентка Червоного Хреста прибула з візитом до України
Джерело:  online.ua

Президентка Міжнародного комітету Червоного Хреста Мір'яна Сполярич приїхала до України з чотириденним візитом. Вона планує відвідати південні області України.

Джерело: Twitter Мір’яни Сполярич

Я прибула до України з чотириденним візитом: тут мирні жителі платять величезну ціну у смертоносних бойових діях. Сьогодні я зустрінуся з людьми в Миколаївській та Херсонській областях, які переживають жахливу зиму, і познайомлюся з командами МКЧХ в Україні та Товариства Червоного Хреста України, які працюють, щоб допомогти, - повідомила вона.

Червоний Хрест відвідав українських військовополонених

8 грудня Міжнародний комітет Червоного Хреста повідомив, що їх працівники відвідали російських і українських військовополонених.

За повідомленням, дводенний візит до українських військових у полоні відбувся минулого тижня. У цей же період представники МКЧХ відвідали військових із Росії, які утримуються в полоні в Україні.

Організація додає, що перевірила умови утримання полонених, передала їм новини від родичів, а також книги, предмети особистої гігієни, ковдри та теплий одяг.

Президентка Червоного Хреста Мір’яна Споляріч назвала ці візити важливим кроком для "збереження людяності серед жорстокості міжнародного збройного конфлікту".

Ми маємо змогу перевірити, як ставляться до військовополонених, і переконатися, що їхні родини отримують новини. Я очікую, що ці візити призведуть до більш регулярного доступу до військовополонених, – зазначила вона.

Як додає МКЧХ, ще один візит до українських військовополонених має відбутися цього тижня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?