Президентка Молдови Санду назвала ганьбою скандал з вакцинацією
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентка Молдови Санду назвала ганьбою скандал з вакцинацією

Президентка Молдови Санду назвала ганьбою скандал з вакцинацією
Джерело:  online.ua

В Молдові спалахнув гучний скандал після того, як стало відомо, що вакцину проти коронавірусу Pfizer-BioNTech поза чергою отримали близько 700 осіб. Цю інформацію офіційно підтвердила президентка країни Мая Санду.

Джерело:  NewsMaker

Як лідерка Молдови Мая Санду відреагувала на скандал з вакцинацією

За словами президентки країни, вона розчарована тим, як просувається вакцинація, а також тим, як розподілялася вакцина проти коронавірусу.

"Я розпорядилася, щоб ця вакцина потрапила у будинки для літніх людей, а також виділялася для людей старшого віку. Але 688 осіб, які отримали першу дозу - це чиїсь родичі, ще 139 - різні працівники держструктур", - публічно поскаржилася Мая Санду.

Президента Молдови також підтвердила той факт, у багатьох лікарнях щеплення поза чергою зробили родичам лікарів, а також відомим політикам та іншим чиновникам.

"Це ганьба, яка відбиває будь-яке бажання отримувати іншу гуманітарну допомогу, переконувати виробників, що ми заслуговуємо отримати вакцину", - підкреслила лідерка країни.

Як проходить вакцинація в Молдові

Кампанія з вакцинації у Молдові стартувала ще 2 березня. Свої перші дози вакцини AstraZeneca країна змогла отримати за допомогою Румунії.

Трохи пізніше надійшла перша партія AstraZeneca через платформу COVAX, а згодом - перша партія BioNTech-Pfizer. Станом на 1 квітня в Молдові щеплення отримали 40 тисяч осіб.

В країні першочергово вакцинують медиків, персонал і мешканців будинків для літніх людей, людей віком від 60 років та інші групи ризику з хронічними хворобами.

Загалом Молдова отримала 24 570 доз вакцини Pfizer через платформу COVAX. До кінця червня влада країни розраховує отримати ще 100 620 доз.

З 28 березня в Молдові почали поширювати чутки про те, що у деяких районах місцеві посадовці щепилися поза чергою, попри те, що вакцинація лікарів затримується.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?