Президентка Молдови Санду заявила про готовність заарештувати Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Президентка Молдови Санду заявила про готовність заарештувати Путіна

Президентка Молдови Санду заявила про готовність заарештувати Путіна
Джерело:  online.ua

Президентка Молдови Мая Санду офіційно підтвердила, що влада її країни обов'язково виконає рішення Міжнародного кримінального суду та заарештує очільника Кремля Володимира Путіна, якщо він приїде на територію їхньої держави.

Джерело:  Euronews Romania

Молдови готова заарештувати Путіна у разі його приїзду в країну

Журналісти поцікавилися у Маї Санду, чи заарештують російського диктатора за ордером Міжнародного кримінального суду, якщо він приїде до Молдови.

Так. Республіка Молдова підписала угоду про кримінальний суд, і Молдова поважатиме рішення суду, – лаконічно відповіла лідерка країни.

Що важливо розуміти, декілька місяців тому Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна у зв’язку з незаконною депортацією українських дітей.

Реагуючи на це рішення, офіційна Москва заочно висунула обвинувачення і оголосила у розшук прокурора і суддю Міжнародного кримінального суду.

Варто також зазначити, що Європейський Союз уже засудив дії Росії проти Міжнародного кримінального суду, який добивається арешту очільника Кремля.

Чи може Україна допомогти Молдові вирішити Придністровський конфлікт — відповідь експерта

Колишній глава розвідки Молдови Юрій Брічаг зізнається, що його дуже тішить позиція офіційного Києва з цього приводу.

Як відомо, український лідер Володимир Зеленський та очільник МЗС Дмитро Кулеба уже підтверджували, що Україна може допомогти Молдові у розв'язанні цього питання.

Всі питання та всі ситуації, які мають бути вирішені на цьому клаптику території, повинні вирішуватись правоохоронними або конституційними органами республіки Молдова. На жаль, поки не має офіційної позиції Кишинева, як саме все це має відбуватись, але є розуміння того, що територія невизнаної ПМР має бути демілітаризована, роззброєна і чинна влада Молдови повинна отримати повний контроль над цією територією, — зазначає Брічаг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?