Пригожин відкрив нові точки вербування на базі спортивних клубів – ISW
Категорія
Світ
Дата публікації

Пригожин відкрив нові точки вербування на базі спортивних клубів – ISW

Пригожин відкрив нові точки вербування на базі спортивних клубів – ISW
Джерело:  online.ua

ПВК "Вагнер" відкрила три нові центри вербування на базі російських спортивних клубів. Це може бути зроблено для збільшення бази вербування після того, як компанія втратила доступ до ув'язнених.

Джерело: ISW

Пригожин вербує росіян на базі спортивних клубів

Приватна військова компанія "Вагнер" продовжує збільшувати свою базу вербування у Росії, відкриваючи нові центри у багатьох регіонах. Деякі з цих центрів розташовані на базі спортивних клубів, які можуть залучити молодих та спортивних людей.

Це викликає побоювання про те, що компанія може використовувати молодих спортсменів для своїх цілей, незалежно від того, чи вони усвідомлюють ризики своєї участі чи ні.

Крім того, збільшення бази вербування може бути пов'язане зі втратою компанією доступу до ув'язнених, оскільки нові вербувальні центри можуть допомогти компанії заповнити пробіл у своїх рядах.

Нові центри вербування «Вагнера» розташовані на спортивній базі «Динамо» в Самарі, спортивному клубі «Антарес» в Ростові-на-Дону та в будівлі Федерації боксу Росії в Тюмені.

За словами Євгена Пригожина, представника ПВК "Вагнер", нові точки набору були відкриті на основі восьми спортивних клубів у Москві.

Ми вже відкрили встановлені центри у низці міст... Ви проходите перевірку на фізичну підготовку, і надалі вам розповідають, як ви можете потрапити до нас, - пояснив Пригожин.

Росіяни вербують молодих палестинців на війну в Україну

За останніми даними, Російська Федерація розпочала активне вербування палестинських біженців із ліванських таборів для участі у бойових діях на боці проросійських сил в Україні. В обмін на участь у війні Росія обіцяє виплачувати вербувальникам місячну оплату 350 доларів США.

Таке активне вербування на території Лівану викликає невдоволення з боку місцевих властей та організацій, які наполягають на тому, що Росія має припинити цю незаконну та аморальну діяльність.

Водночас Росія не визнає своєї участі в конфлікті в Україні і наполягає на тому, що всі дії, пов'язані з вербуванням бійців, проводяться незалежно від уряду.

Проте факти свідчать про протилежне, і вже є численні докази, що підтверджують участь Росії у конфлікті на Східній Україні та її вплив на місцеві збройні угруповання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?