РФ може розпочати в Україні такі ж бомбардування, як і в Сирії — британські аналітики
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ може розпочати в Україні такі ж бомбардування, як і в Сирії — британські аналітики

РФ може розпочати в Україні такі ж бомбардування, як і в Сирії — британські аналітики
Джерело:  online.ua

За словами фахівців лондонського аналітичного центру з оборони та безпеки RUSI, міжнародна спільнота повинна збільшити та пришвидшити постачання зброї та ППО в Україну, оскільки армія РФ може розпочати такі ж бомбардування, що і в Сирії. 

Джерело:  BBC

РФ може вдатись до таких же бомбардувань в Україні, як і в Сирії

Якщо західні країни не продовжать і не збільшать постачання засобів протиповітряної оборони в Україну, то Росія, швидше за все, застосує ті ж самі методи бомбардувань, які вона використовувала в Сирії, з руйнівним ефектом, - наголошують британські аналітики.

Вони також звертають увагу на те, що російський диктатор Володимир Путін призначив командувачем своєї армії в Україні генерала Сергія Суровікіна, який керував інтенсивними бомбардуваннями таких міст, як Алеппо.

Іноземні фахівці також наголошують, що Збройним Силам України бракує сучасних багатоцільових бойових літаків. Зокрема, винищувачів НАТО F16, яких було побудовано тисячі.

Але недоліком F16 є те, що він потребує довгих, незайманих злітно-посадкових смуг, які будуть вразливими для російського націлювання. Аналогом міг би стати шведський літак Grippen, який може діяти з невеликих, непомітних лісових баз. Надсилання сучасних бойових літаків було б значним кроком вперед, що може призвести до ескалації у відносинах між Москвою і Заходом, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, британські аналітики закликають Захід серйозно поставитися до питання протиповітряної оборони України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?