Пригожин записав перше аудіозвернення після «відходу» в Білорусь
Категорія
Світ
Дата публікації

Пригожин записав перше аудіозвернення після «відходу» в Білорусь

Пригожин записав перше аудіозвернення після «відходу» в Білорусь
Джерело:  online.ua

У понеділок, 3 липня, ватажок ПВК Вагнера Євген Пригожин уперше за тиждень записав аудіозвернення. Він попросив про підтримку.

Джерело: росЗМІ

Пригожин записав перше аудіозвернення після «відходу» в Білорусь

Пригожин знову згадав свій «марш справедливості» — заколот, унаслідок якого він ледь не дійшов до Москви.

Сьогодні нам як ніколи потрібна ваша підтримка. Дякую вам за це. Я хочу, щоб ви розуміли — наш „марш справедливості“ був націлений на боротьбу зі зрадниками і мобілізацію нашого суспільства. І думаю, що багато чого з цього нам вдалося, — заявив він.

Пригожин також збрехав, що найближчим часом усі побачать «наступні перемоги на фронті» його терористів.

Про свої подальші плани і про своє місцезнаходження засновник ПВК Вагнера не повідомив.

Переворот Пригожина в Росії: що відомо

23 червня ватажок ПВК Вагнер Євген Пригожин оголосив про початок збройного конфлікту з міноборони РФ і похід на Москву.

Причиною він назвав нібито удар російської армії по тилових таборах вагнерівців у Ростові. Конфлікт Пригожина і Шойгу почався набагато раніше: ватажок Вагнера останні кілька місяців наполегливо вимагав відставки міністра оборони, звинувачуючи його в поганому управлінні військами окупантів і недостатньому постачанні боєприпасів вагнерівцям.

24 червня бойовики Вагнера взяли під контроль військові об'єкти РФ у Ростові-на-Дону та Воронежі. Вагнерівці також знищили сім бортів російської авіації.

Проти Пригожина порушили кримінальну справу за «організацію збройного заколоту», у Москві силовики готувалися до облоги, а Володимир Путін, за даними української розвідки, екстрено виїхав із Москви на Валдай.

Але коли колона вагнерівців уже була в Московській області, у пресслужбі самопроголошеного «президента» Білорусі заявили, що Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним і той прийняв пропозицію зупинити «бунт».

Незабаром після цього Пригожин оголосив, що «розгортає колони» з-під Москви і «йде назад» у польові табори. У Кремлі заявили, що кримінальну справу стосовно Пригожина закриють, а сам він «піде в Білорусь».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?