Прихильники Саакашвілі оголосили масове голодування під парламентом Грузії
Категорія
Політика
Дата публікації

Прихильники Саакашвілі оголосили масове голодування під парламентом Грузії

Прихильники Саакашвілі оголосили масове голодування під парламентом Грузії
Джерело:  online.ua

Активісти на підтримку Саакашвілі влаштували біля будівлі парламенту Грузії у Тбілісі сцену для виступів, а також наметове містечко, у якому голодування оголосили порядку 300 демонстрантів.

Джерело: Deutsche Welle

Протести на підтримку Саакашвілі

Сотні протестуючих заявили, що планують голодувати доки Саакашвілі не звільнять з в'язниці.

Демонстранти оголосили про голодування на мітингу, влаштованному з нагоди дня народження Саакашвілі.

Протестувальники пояснили, що їх непокоїть зростаюча кількість політв'язнів.

Зокрема, активісти нагадали про затримання в Берліні ексначальника Генштабу Грузії Георгія Каландадзе. Йому інкримінують катування, за що може загрожувати до 17 років в'язниці.

Окрім цього протестувальники заявляють про поновлення кримінальної справи за звинуваченням у відмиванні грошей лідерами партії "Лело для Грузії" — Мамукою Хазарадзе та Бадрі Джапарідзе, а також бізнесменом Автанділом Церетелі.

Активісти планують голодувати, незважаючи навіть на можливі серйозні наслідки.

У день проведення мітингу у Тбіліському міському суді відбулося чергове засідання за звинуваченням Міхеіла Саакашвілі в незаконному переході державного кордону Грузії. Сам політик у суді не з'явився, пославшись на погане самопочуття.

Звинувачення проти Саакашвілі

1 жовтня слідчі органи Грузії почали розслідування за фактом незаконного перетину кордону.

Міхеіл Саакашвілі (фото - wikipedia.org)

Влада країни висунула йому п'ять звинувачень, а раніше його вже було заочно засуджено на три і шість років ув'язнення за звинуваченням у перевищенні службових повноважень.

Спочатку Саакашвілі був поміщений у в'язницю для колишніх чиновників у місті Руставі, але після оголошення голодування та погіршення здоров'я був переведений до тюремної лікарні у тбіліському районі Глдані. Однак, під тиском громадськості його було вирішено перевезти у військовий шпиталь у Горі, умовою чого було припинення голодування.

Наразі очільником уряду Грузії є представники ”Грузинської мрії” Іраклі Гарібашвілі. Главою держави наразі є лідерка партії «Шлях Грузії» Саломе Зурабішвілі, яка має неоднозначну позицію щодо грузинської війни 2008 року. Зокрема, заявила, що у російсько-грузинській війні 2008 першою почала не Росія, а саме Грузія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?