Приклад лицемірства. Кулеба розкритикував "Оскар" за відмову Зеленському виступити на церемонії
Категорія
Україна
Дата публікації

Приклад лицемірства. Кулеба розкритикував "Оскар" за відмову Зеленському виступити на церемонії

Приклад лицемірства. Кулеба розкритикував "Оскар" за відмову Зеленському виступити на церемонії
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав лицемірною відмову організаторів американської кінопремії "Оскар" надати ефірний час для виступу президента України Володимира Зеленського.

Джерело: Дмитро Кулеба в інтервʼю  Bild

МЗС відреагувало на відмову Зеленському виступити на Оскарі

Я думаю, що якщо "На Західному фронті без змін" отримає "Оскар" як найкращий іноземний фільм, а президенту Зеленському, який керує країною, бореться у найбільшій в Європі війні з часів Другої світової, не дозволять виступити на "Оскарі", то кращого прикладу лицемірства топменеджерів і продюсерів у кіноіндустрії ви не знайдете, - сказав міністр.

Він зазначив, що не ставить під сумнів якість фільму, проте зазначає, що, якщо стрічку про війну планують нагородити, а реальні історії війни чути не хочуть, то це не правильно.

Я просто кажу: люди, якщо ви збираєтеся нагородити фільм про війну і не розумієте, що саме тоді, коли ви п'єте шампанське, одягаєте красиві сукні та діаманти, хтось інший не хоче чути реальну історію з війни, яка відбувається тут і зараз, то з вами щось не так.

Оскар відмовив Зеленському у виступі на церемонії

Організатори церемонії вже другий рік поспіль відмовили президенту України у виступі.

Минулого року продюсер "Оскара" Вілл Пекер, за повідомленнями, висловив занепокоєння тим, що війна Росії проти України привернула увагу Голлівуду лише тому, що українці є білими. Інші війни та конфлікти з небілими жертвами ігнорують.

Проте реальну причину відмови не називають.

Цьогорічну відмову також не коментують, але зазвичай Кіноакадемія хоче залишатися осторонь політичних тем і зосереджуватись на кіноматографі.

Нагадаємо, що з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Зеленський виступав з промовами на церемоніях "Золотого глобусу", "Греммі", Берлінале, Каннах, Венеційському фестивалі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?