Прикордонники спростували фейк про заборону виїзду юнакам від 15 до 18 років
Категорія
Україна
Дата публікації

Прикордонники спростували фейк про заборону виїзду юнакам від 15 до 18 років

Прикордонники спростували фейк про заборону виїзду юнакам від 15 до 18 років
Джерело:  online.ua

Останнім часом у соціальних мережах з'явилася фальшива інформація щодо заборони виїзду з України для підлітків віком від 15 до 18 років. Разом із цією хибною новиною було поширено фото фальшивого "наказу".

Джерело: Державна прикордонна служба України

Прикордонники спростували фейк про заборону виїзду юнакам від 15 до 18 років

У Держприкордонслужбі пояснили, що такі повідомлення – фейкові.

Обережно, фейк! Мережею шириться документ ДПСУ про нібито обмеження виїзду за кордон юнакам від 15 до 18 років. Це – фейк! Варто зазначити, що сам "документ" містить значну кількість помилок, зокрема – русизми, – кажуть прикордонники.

У разі оформлення документів на виїзд за кордон прикордонники керуються Постановою Кабінету Міністрів України №57. У разі введення правового режиму військового стану будуть обмежені права на виїзд за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років. Однак, навіть у цій категорії чоловіків є винятки.

Що відомо про виїзд за кордон для чоловіків

З 24 лютого в Україні через воєнний стан та оголошення загальної мобілізації заборонено виїзд чоловіків віком 18-60 років за кордон. Обмеження не стосуються 8 категорій громадян. Держприкордонслужба опублікувала список винятків – хто з чоловіків може зараз виїхати.

Виїзд за кордон дозволено чоловікам, які мають:

  • посвідчення про відстрочку від призову та повідомлення про зарахування на спеціальний військовий облік;

  • висновок військово-лікарської комісії про непридатність.

Також виїжджати з України можуть чоловіки, на утриманні яких перебувають троє та більше дітей віком до 18 років або дитина з інвалідністю. Виїзд за кордон дозволено і тим, хто самостійно виховує дитину чи дітей віком до 18 років.

Обмеження на виїзд не стосуються чоловіків усиновителів, опікунів та тих, чиї близькі загинули або зникли безвісти під час проведення АТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?