Прикордонники у цьому році не пустили до України тисячі росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Прикордонники у цьому році не пустили до України тисячі росіян

Прикордонники у цьому році не пустили до України тисячі росіян
Джерело:  online.ua

За словами спікера Державної прикордонної служби України Андрія Демченко, у цьому році заборону на в'їзд отримали понад 6 тис 600 громадян РФ.

Джерело: OBOZREVATEL

Чому росіян не пускають до України

Демченко відзначив, що у цьому році кількість громадян РФ, які намагались в'їхати до України більш ніж в 2 рази вища, а ніж у минулому році.

У пунктах пропуску посилений контроль з метою виявлення осіб, які можуть представляти загрозу безпеці України, а також тих, хто не може зрозуміло пояснити мету свого візиту.

Найчастіше приводом для відмови у в'їзді може виступати нездатність чітко назвати мету своєї поїздки, перевищення терміну перебування на території України, недійсні документи, заборона на в'їзд.

Оскільки Росія є агресором, то з початку року всього відмовлено у пропуску через кордон 6600 громадянам РФ. Минулого року – 2800 осіб, - підкреслив Демченко.

Не менше 500 громадян РФ отримали заборону на в'їзд до України через відвідування тимчасово окупованого Криму та територій Донецької і Луганської областей.

Демченко відзначив, що серед тих, хто у цьому році отримав заборону на в'їзд, чимало музикантів та діячів мистецтва, які відвідували анексований Крим, але потім всеодно намагались потрапити до Укра

Фото - dpsu.gov.ua

Дехто намагається знищити докази свого перебування на півострові. Або ж, каже речник, брешуть, що відвідували незаконно окуповану територію до 2014 року.

Вони видаляють свої пости, фото та відео перебування на тимчасово окупованій території України, - підкреслив Демченко.

Росія погрожує Україні на Донбасі та біля кордонів 

Російська ФСБ здійснює управляння тимчасово окупованими територіями через групи «міністерств держбезпеки» з орієнтовно 13 та 15 оперативників у Луганську та Донецьку.

Чимала частина співробітників так званих місцевих «МДБ» – це експрацівники українського МВС. Та на керівних посадах залишаються росіяни. В основному до “міністерських груп” входять представники Воронезького, Ростовського і Краснодарського регіональних управлінь Федеральної служби безпеки.

При цьому йдеться не про постійну “роботу”, а про ротації по два або чотири місяці.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?