Принципове рішення. Молдова виганяє з країни десятки дипломатів РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Принципове рішення. Молдова виганяє з країни десятки дипломатів РФ

Принципове рішення. Молдова виганяє з країни десятки дипломатів РФ
Джерело:  online.ua

26 липня уряд Молдови офіційно підтвердив, що кількість акредитованих дипломатів і техніко-адміністративних співробітників посольства РФ у Кишиневі скоротять з 84 до 25. Про це під час традиційного брифінгу розповів прем'єр-міністр Дорін Речан Даніель Воде.

Джерело:  Deschide.MD

Молдова висилає 45 осіб з посольства РФ: що відбувається

Як зазначає Дорін Речан Даніель Воде, загальну кількість дипломатичних посад вирішили скоротити до 10, а кількість технічних співробітників – до 15.

Це було принципове рішення, про яке кишинівська влада повідомила представника Російської Федерації сьогодні вранці в Міністерстві закордонних справ, - наголосив прем'єр-міністр Молдови.

Трохи пізніше радник очільника МЗС з комунікацій Ігор Захаров уточнив, що офіційний Кишинів ухвалив рішення вислати 18 дипломатів і 27 представників технічного персоналу посольства Росії.

Згідно з останніми даними, Молдову повинні покинути 45 співробітників посольства РФ – це менше, ніж розпорядився скоротити уряд у Кишиневі.

Журналісти звертають увагу на те, що різницю у цифрах, цілком можливо, можна пояснити тим, що деякі посади у посольстві були незаповненими.

Чому Молдова вирішила вислати російських дипломатів

Влада країни ухвалила таке рішення після публікації резонансного розслідування Jurnal TV і The Insider, в якому йшлося, що на даху російського посольства в Молдові встановлено десятки антен і супутникових тарілок, які спецслужби РФ використовують для стеження.

МЗС Молдови одразу викликало посла РФ Олега Васнецова, щоб той пояснив, що насправді відбувається.

За словами лідерки країни Маї Санду, спецслужби Молдови поінформовані про ситуацію і згодом вони запропонують "вирішення цієї проблеми".

Згодом очільник МЗС Ніку Попеску заявив, що його команда має намір скоротити чисельність персоналу посольства РФ у Кишиневі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?