Пріоритетом Чехії під час головування в ЄС стане відбудова України
Категорія
Політика
Дата публікації

Пріоритетом Чехії під час головування в ЄС стане відбудова України

Пріоритетом Чехії під час головування в ЄС стане відбудова України
Джерело:  online.ua

Повоєнна відбудова України буде одним із пріоритетів Чехії під час головування в Раді Європейського Союзу, заявив чеський прем’єр-міністр Петр Фіала, представляючи програму діяльності країни.

Джерело: Blesk

Чехія почне головування у Раді ЄС

Можна сказати, що після російської агресії в Україні світ не буде колишнім. Ми також хочемо взяти участь у його формуванні, - сказав прем'єр-міністр Петр Фіала щодо майбутнього головування Чехії в Раді ЄС.

За його словами, головними пріоритетами будуть врегулювання кризи біженців, післявоєнна відбудова України, енергетична безпека, стратегічна стійкість європейської економіки, зміцнення обороноздатності та стійкість демократії.

За словами Фіали, Європа і світ зазнають фундаментальних змін.

Війна «виявила слабкі сторони безпеки європейської архітектури, які нам доведеться вирішувати», сказав прем’єр-міністр, додавши, що агресія Росії в Україні також викликала найбільшу хвилю біженців з часів Другої світової війни. «Нам доведеться зосередитися на післявоєнній відбудові України», – підкреслив Фіала.

Петр Фіала (фото: commons.wikimedia.org)

За словами прем’єр-міністра, усі цілі включають довгострокові стратегічні інтереси та пріоритети Чеської Республіки та цінності, якими Чехія вже давно дотримується і якими пишається.

Разом з нашими європейськими партнерами ми протягом шести місяців будемо в авангарді Європейського Союзу, працювати над тим, щоб разом бути сильнішими і мати можливість використовувати наші сили на благо тих, хто цього потребує, – додав прем’єр-міністр.

Як і в 2009 році, за його словами, Чехія очолить ЄС у важкий період.

Наш унікальний історичний досвід російської окупації навчив нас, що ми можемо вистояти у важкі хвилини, допомагати один одному і відстоювати те, що є правильно. Після трьох років підготовки ми візьмемося за це завдання впевнено і водночас з усвідомленням відповідальності за результат, – додав Фіала.

Зараз в ЄС головує Франція.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?