Приватбанк готують до продажу: експерти оцінили ризики
Категорія
Економіка
Дата публікації

Приватбанк готують до продажу: експерти оцінили ризики

Приватбанк готують до продажу: експерти оцінили ризики
Джерело:  online.ua

Один з найбільший українських банків - «Приватбанк» - Кабмін планує виставити на продаж. Про це заявив глава Національного банку України Кирило Шевченко.

Джерело: “Перший діловий”.

За словами очільника НБУ, таке рішення було прийнято для зменшення впливу держави на банківський сектор. При цьому глава регулятора заспокоїв вкладників та клієнтів, що для них нічого не зміниться після продажу банку.

На думку Іллі Несходовського, директора Інституту економічної трансформації, це є гарним рішенням. Адже після того, як банк перейде в приватну власність, Україна стане більш привабливою для іноземних інвесторів.

Однак тут криється і небезпека: експерти побоюються, що понад 50% банківського сектора країни опиниться під впливом іноземних інвесторів.

Вартість банку, за словами експертів, залежить від багатьох факторів, але приблизно сума становитиме від 3 до 5 мільярдів доларів.

Націоналізація ПриватБанку

Нагадаємо, один з найкрупніших банків України, який належав олігарху Ігорю Коломойському, був куплений державою у грудні 2016 року.

Уряд України, посилаючись на пропозицію НБУ і колишніх акціонерів Приватбанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку і влив в його капітал понад 155 млрд грн.

Ексвласники банку вважають проведену націоналізацію, в результаті якої вони повністю втратили свої акції, незаконною, тоді як Приватбанк і держава вимагають від них додаткового відшкодування шкоди.

ПриватБанк був заснований у 1992 році і є одним із перших комерційних банків в Україні.

Читайте також:

  • В роботі системи "Приват24" стався масовий збій.

  • НБУ оприлюднив остаточний вердикт щодо націоналізації ПриватБанку.

  • Телефонні шахраї намагаються ошукати українців від імені НБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?