Приїхали робити революцію - шокуючі подробиці про путінських найманців у Білорусі
Категорія
Світ
Дата публікації

Приїхали робити революцію - шокуючі подробиці про путінських найманців у Білорусі

Приїхали робити революцію - шокуючі подробиці про путінських найманців у Білорусі
Джерело:  online.ua

Білоруська влада продовжує пошуки російських найманців після затримання напередодні 33 з 200 відомих. Вони нібито зізналися у намірах організувати переворот. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на TYT.BY.

За словами державного секретаря Радбезу республіки Андрія Равкова, наразі йдеться про терористичний акт. Кримінальну справу відкрили за статтею "290 якоїсь".

Вранці наступного після операції дня, 30 липня, у Центрвиборчком викликали усіх кандидатів у президенти Білорусі. Їх проінформували про близько 170 найманців, які можуть дестабілізувати ситуацію в країні напередодні дня голосування, 9 серпня.

Равков додав, усі бойовими володіють досвідом підривної та снайперської діяльності, найбільший ризик існує відносно масових заходів. Інші угрупування нібито формуються неподалік від Пскова та Невеля.

Також під час зустрічі влади з кандидатами наголошувалося, окремі затримані вже дали свідчення й підтвердили, що "приїхали робити революцію".

Нагадаємо, група нібито бойовиків ПВК Вагнера, близької до російського президента Володимира Путіна, була затримана під Мінськом вночі 29 липня. Пізніше оприлюднили фото й імена найманців. Відомості про деяких з них містяться в базі "Миротворця", вони воювали на Донбасі та в Сирії.

Усі підозрювані знаходилися на території санаторія під виглядом туристів, у них знайшли докази найманської діяльності.

Як повідомляв ONLINE.UA, в РНБО відреагували на затримання бойовиків російської ПВК "Вагнера" під Мінськом, серед яких є громадяни України. Заступник секретаря Ради нацбезпеки та оборони Сергій Кривонос запропонував екстрадувати їх з Білорусі в Україну. Він уже звернувся з цим питанням до Міністерства закордонних справ України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?