Проблеми з сайтом по видачі закордонних паспортів: з'явилася несподівана версія СБУ
Категорія
Події
Дата публікації

Проблеми з сайтом по видачі закордонних паспортів: з'явилася несподівана версія СБУ

Проблеми з сайтом по видачі закордонних паспортів: з'явилася несподівана версія СБУ
Джерело:  online.ua

В СБУ спростували інформацію про проведення слідчих дій мережевим обладнанням Державної міграційної служби, через що 6 квітня "ліг" сайт по оформленню закордонних паспортів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу відомства.
"СБУ не здійснювала слідчих дій у приміщенні Центру обробки інформації Державної міграційної служби і не вилучала серверне обладнання", - сказано в заяві.
Читайте також: СБУ спіймала на хабарі крупного чина митниці: опубліковані фото
При цьому в силовому відомстві повідомили, що слідчі виявили несанкціоноване втручання з боку комерційної структури в роботу телекомунікаційних мереж ГМС.
"Головним слідчим управлінням СБУ проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 5 ст. 191 ч. 1 ст. 328 і ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. В його рамках встановлено, що в 2014-2015 роках спеціалізоване підприємство виконувало роботи по створенню, побудови та настроювання захищеної телекомунікаційної мережі для Державної міграційної служби (ДМС). Під час виконання контракту, через попередню змову з окремими посадовими особами ДМС та Держслужби спеціального зв'язку частина грошей була присвоєна", - повідомили в СБУ.
"З-за оборутки і неналежне виконання технічного завдання, несанкціонований доступ для доступу в інформаційну мережу ДМС залишився у деяких субпідрядників. Співробітники СБУ виявили серверне обладнання в одному зі столичних приватних підприємств, яке мало доступ до мережі Державної міграційної служби з одночасним виходом в Інтернет. За попереднім висновком експертів це має ознаки несанкціонованого втручання в роботу автоматизованої системи ДМС і створює умови для витоку інформації з обмеженим доступом", - додали силовики.
Як повідомляв ONLINE.UA, у Державній міграційній службі пояснили перебої в роботі сервісів за видачу біометричних паспортів слідчими діями з боку СБУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?