Прокуратура нарешті готує обвинувальний висновок у справі MH17
Категорія
Світ
Дата публікації

Прокуратура нарешті готує обвинувальний висновок у справі MH17

Прокуратура нарешті готує обвинувальний висновок у справі MH17
Джерело:  online.ua

Процес у справі збиття рейсу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році наближається до cвого логічного завершення - уже найближчим часом прокуратура оголосить обвинувальний висновок.

Джерело: телерадіокомпанія  NOS

Прокуратура незабаром оголосить обвинувальний висновок у справі MH17

Прокурору знадобить три дні, щоб розповісти, як вони оцінюють докази у справі, у чому саме, на їхню думку, можна звинуватити трьох росіян та одного українця та яке покарання слід їм призначити.

Усі чоловіки відіграли свою роль в організації, встановленні та згодом відведенні ракетної установки "Бук", за допомогою якої влітку 2014 року був збитий літак Malaysia Airlines. Прокуратура реконструювала це на основі великої кількості фото, відео та показань свідків. Є також перехоплені розмови, в яких підозрювані говорили про установку ракети та збиття MH17. Це буде розглянуто сьогодні та завтра, як і судово-медичні докази, - йдеться в повідомленні.

Фото — flickr.com

За попередніми даними, прокуратура буде просити тривале ув’язнення, однак чи буде це довічне, наразі невідомо.

Питання, що MH17 був навмисно збитий. Це не має значення для питання провини, але це може мати значення для покарання, – виступила з коментарем експертка з міжнародного кримінального права Меріке Де Хоон.

За її словами, вирок також може відрізнятися для кожного підозрюваного, залежно від ролі, яку вони зіграли у збитті літака.

Що важливо знати про трагедію MH17

Літак з 298 особами на борту був збитий 17 липня 2014 року, коли пролетів над українським Донбасом. Жодна людина не пережила падіння.

Лайнер прямував з Малайзії до Нідерландів. На його борту знаходилися здебільшого саме нідерландські громадяни — до двох третин.

Згідно з висновками експертів, транспортний засіб уразила ракета з установки “Бук”, якою володіли окупаційні війська РФ на сході України. Такі ж дані наводили незалежні журналістські розслідування, які буквально відтворили шлях озброєння — від кадрової військової частини в Росії до Донбасу й назад.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?