ПЦУ екстрено звернулася до ООН - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

ПЦУ екстрено звернулася до ООН - що відбувається

ПЦУ екстрено звернулася до ООН - що відбувається
Джерело:  online.ua

Представники Православної церкви України невідкладно звернулися до Ради безпеки ООН - вони б'ють на сполох та просять захистити українську громаду в окупованому Криму, а також повернути РФ в правове поле. Зазначається, що під час зустрічі церковників, представників ООН, постійного представника президента України в АР Крим, дипломатичного корпусу в Україні, народних депутатів України, урядовців обговорили долю Криму та Кримської єпархії ПЦУ. Варто звернути увагу на те, що зараз країна-агресор порушує рішення комітету ООН з прав людини та всі норми міжнародного права, здійснюючи тиск, залякуючи та відкриваючи незаконні провадження щодо релігійної громади ПЦУ у Криму, передає ONLINE.UA.

Владика Климент звернув увагу на те, що служіння будь-якого священника у Криму, якщо він не зареєстрований на території Російської Федерації, вважаються "незаконною місіонерською діяльністю". За його словами, впродовж останніх кількох місяців утиски свободи віросповідання набули насильницького характеру: так, центр Кримської єпархії Православної Церкви України – кафедральний храм святих Володимира і Ольги в м. Сімферополі – було розграбовано після "рішення суду". Держава-окупант вимагає також знесення храму в Євпаторії.

"Я звертаюся до світового співтовариства: допоможіть нам зберегти Православну Церкву. Допоможіть нам зберегти українську громаду. Допоможіть повернути Росію у правове поле, щоб вони виконали міжнародні домовленості", - наголосив владика Климент.

З окремим коментарем також виступив предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній.

"Днями ми відзначили 29-ту річницю відновлення незалежності України. Дай Бог, щоб на наступну річницю ми всі могли зібратися і проспівати наш гімн, піднімаючи український прапор над українським Кримом. Дехто скаже, що це нездійсненна мрія, але якщо ми будемо вірити в це і мати надію на Всевишнього, працювати, єднаючи зусилля, то, звичайно, що ми цього зможемо досягнути. Тому що Господь може змінити все в одну мить", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, Петро Порошенко розповів, що проти нього порушили справу  через "розпалювання релігійної ворожнечі", бо Україна отримала Томос.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?