ПЦУ нагадала про скандал з капелюхом на ялинці в Києві та пояснила, чому проти
Категорія
Україна
Дата публікації

ПЦУ нагадала про скандал з капелюхом на ялинці в Києві та пояснила, чому проти

ПЦУ нагадала про скандал з капелюхом на ялинці в Києві та пояснила, чому проти

Представники Православної церкви розкритикували встановлення капелюха на верхівці святкової ялинки на Софійській площі Києва. Митрополит Єпіфаній розповів, чому саме церква виступила проти такого, як виявилося пізніше — скандального, рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За його словами, він особисто проти нетрадиційного підходу до оформлення Різдва.

"Традиційно, що кожного року на верхівці розміщували зірку, яка символізує ніби Вифлеємську зірку. Світло миру, яке приходить у світ. А цього року суспільство побачило інший символ, нетрадиційний символ. І ми як церква вже відреагували тоді, коли побачили, що у суспільстві назріли суперечки", - пояснив Єпіфаній.

Митрополит дорікнув організаторам свята, які не влаштували жодного обговорення щодо оформлення. Водночас він привітав миттєве їхнє рішення після обурення людей.

"І сьогодні ми побачимо, що ялинка буде засвічена, і на ялинці буде все ж таки традиційна зірка, яка символізує Вифлеємське світло", - наголосив Єпіфаній.

Нагадаємо, встановлення капелюха на головній різдвяній ялинці країни викликало чималий резонанс. Користувачі соціальних мереж буквально називали його чаклунським і вимагали замінити.

Передбачається, що ялинку прикрасять традиційною Віфлеємською зіркою вже "до Миколая", тобто напередодні суботи, 19 грудня.

Як повідомляв ONLINE.UA, незадоволені кияни взялися за майбутню зірку, хоч її ще ніхто і в очі не бачив. Запеклі суперечки дійшли до того, що деякі користувачі прийшли до думки про те, що краще вже Новий рік 2021 зустріти зовсім без ялинки, оскільки догодити всім незадоволеним просто неможливо.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?