ПЦУ вперше у Києво-Печерській лаврі. Митрополит Епіфаній проведе різдвяне богослужіння
Категорія
Україна
Дата публікації

ПЦУ вперше у Києво-Печерській лаврі. Митрополит Епіфаній проведе різдвяне богослужіння

ПЦУ вперше у Києво-Печерській лаврі. Митрополит Епіфаній проведе різдвяне богослужіння
Джерело:  online.ua

Предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній вперше проведе різдвяне богослужіння 7 січня в Києво-Печерській лаврі.

Джерело: сайт ПЦУ

Що відомо про перше різдвяне богослужіння ПЦУ в Києво-Печерській лаврі 

Представники ПЦУ зазначили, що це буде перша в історії літургія предстоятеля автокефальної Православної церкви України в Києво-Печерській лаврі.

Після отримання відповідного дозволу повідомляємо вірних та громадськість, що святкову Божественну літургію з нагоди Різдва Христового Предстоятель Православної Церкви України та Священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 7 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської Лаври. Початок богослужіння о 9-й годині ранку, - йдеться у повідомленні ПЦУ.

У кінці грудня 2022 року намісник Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Павло Лебідь, щодо якого в Україні ввели санкції, звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням не забирати в УПЦ МП два храми на території Лаври.

Мова йшла про Успенський собор і Трапезну церкву. УПЦ МП орендувала ці храми до 31 грудня 2022 року і хотіла продовжити термін оренди, але Мінкульт рекумендував не робити цього.

2 грудня з повідомлення ПЦУ стало відомо, що Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру зареєстрували в якості монастиря у складі ПЦУ. Водночас міністр культури Олександр Ткаченко пояснив, що мова не йде про передачу Лаври від УПЦ МП до ПЦУ.

Того ж дня Епіфаній заявив, що 2 грудня було зроблено "вагомий крок для повернення української молитви" до Києво-Печерської Лаври.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?