Путін сподівався домовитись із Зеленським — NYT
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін сподівався домовитись із Зеленським — NYT

Путін сподівався домовитись із Зеленським — NYT
Джерело:  online.ua

Після президентських виборів в Україні 2019 року кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін сподівався на лояльність новообраного тоді Володимира Зеленського, однак його розчарували рішення щодо санкцій проти олігарха Віктора Медведчука і закриття проросійських каналів.

Джерело:  The New York Times

Путін спочатку сподівався домовитись із Зеленським 

За інформацією видання, кремлівський диктатор спочатку сподівався на можливість переговорів із Зеленським, частково тому, що той має єврейське коріння і тому в Кремлі очікували від нового президента України жорсткого ставлення до націоналістичного крила.

Однак Зеленський ліквідував прокремлівський вплив в Україні закриттям пропагандистських каналів та зачисткою проросійських сил і лобістів, що дуже розчарувало Путіна.

Автори матеріалу зазначають, що своє розчарування Путін виявив при зустрічі у сочинській резиденції з ізраїльським прем’єр-міністром Нафталі Беннеттом у жовтні 2021 року. Зокрема вказується, що "коли мова зайшла про Україну, Путін спалахнув гнівом".

Беннетт сказав Путіну, що Зеленський був зацікавлений у зустрічі з ним тет-а-тет. У свою чергу, за даними видання, голова Кремля заявив: "Мені нема чого обговорювати з цією людиною".

Також Путін додав: "Що він за єврей? Він пособник нацизму".

Деякі західні офіційні особи вважають, що на той час Путін, можливо, вже вирішив розпочати масштабну війну проти України.

Між тим аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що на тлі ганебних військових поразок окупаційної армії РФ в Україні наразі кремлівські пропагандисти намагаються врятувати імідж Путіна, як компетентного воєначальника і разом з тим, відновити репутацію Міноборони країни-агресорки.

Саме для цього Путіна відправляють брати участь у "безглуздих заходах", зокрема урочисте відкриття індичої ферми або відремонтованої автомагістралі.

На думку аналітиків, Кремль, швидше за все, свідомо оприлюднив присутність Герасимова, Шойгу і Суровікіна на зустрічі з Путіним.
Це мало представити російське відомство як організовану, єдину і ефективну військову структуру і захистити вище командування російських збройних сил від подальшої критики. Однак за даними ISW, ці зусилля є нежиттєздатними та не зупинять конфлікт між Міноборони РФ та ультранаціоналістичною провоєнною спільнотою.

Пропагандисти намагаються також нагадати російському народу, що Путін є не тільки військовим лідером, але й цивільним, який має тісні зв’язки з народом. Вони хочуть, аби Путіна розглядали як "вісника добрих новин".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?