Путін, Меркель та Макрон ухвалили нове рішення щодо нормандських переговорів
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін, Меркель та Макрон ухвалили нове рішення щодо нормандських переговорів

Путін, Меркель та Макрон ухвалили нове рішення щодо нормандських переговорів
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Володимир Путін обговорив з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель та французьким лідером Еммануелем Макроном. Політики сконцентрували увагу на відновленні роботи Нормандської четвірки.

Джерело:  сайт Кремля

Путін обговорив Україну з Меркель та Макроном

Варто звернути увагу на те, що переговори Путіна з лідерами ФРН та Франції відбулися після перемовин останніх з Володимиром Зеленським.

"Докладно обговорена ситуація у зв'язку з пробуксовкою процесу вирішення внутрішньоукраїнського конфлікту, що викликає занепокоєність. При цьому три лідери наголосили на важливості реалізації Мінських домовленостей 2015 року як безальтернативній основі врегулювання. Була також підкреслена зацікавленість у подальшій координації зусиль Росії, Німеччини та Франції в "нормандському форматі", - йдеться в повідомленні.

Володимир Путін знову почав скаржитися на команду Володимира Зеленського, яка, за словами російського президента, "вперто ухиляється від виконання як своїх зобов'язань по Мінських угодах", а також домовленостей, досягнутих на попередніх "нормандських" самітах, в тому числі в Парижі.

"З урахуванням складного непростого стану справ у врегулюванні конфлікту на південному сході України лідери доручили своїм політрадникам і зовнішньополітичним відомствам інтенсифікувати контакти і роботу по лінії "нормандської четвірки", - йдеться на сайті Кремля.

Окрім того, наголошується, що глави МЗС будуть вести справу до проведення в цьому форматі зустрічі на своєму рівні. Також сторони планують продовжити по відповідних каналах вивчення передумов до можливої організації в разі доцільності та "нормандського" саміту".

Пресслужба Кремля звертає увагу на те, що під час розмовисторони також обговорювали "деякі інші міжнародні питання", в тому числі і "боротьбу з тероризмом в Африканському регіоні".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?