Путін може напасти на Україну під приводом виданих в ОРДЛО паспортів
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін може напасти на Україну під приводом виданих в ОРДЛО паспортів

Путін може напасти на Україну під приводом виданих в ОРДЛО паспортів
Джерело:  online.ua

Постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні під час засідання Постійної ради ОБСЄ Євгеній Цимбалюк попередив міжнародну спільноту про те, що очільник Кремля Володимир Путін може легко використати незаконну масову видачу російських паспортів в окремих районах Донецької та Луганської областей як привід для чергової збройної атаки проти України під прикриттям "захисту російських громадян".

Джерело: "Укрінформ"

Україна попередила ОБСЄ про плани Путіна

"Ми не повинні втрачати пильність ні на Донбасі, ні в Криму, ні у Чорному та Азовському морях, які залишаються сильно мілітаризованими Росією. Півмільйона російських паспортів, які вже були незаконно видані російською стороною в окупованих районах Донбасу, можуть бути легко використані Росією як привід для початку чергового збройного нападу. І ми вже бачили низку заяв з цього приводу з боку російських чиновників", - наголосив Євгеній Цимбалюк.

Окрім того, український дипломат висловив вдячність усім міжнародним партнерам нашої держави за висловлену підтримку офіційному Києву протягом останніх тижнів, коли РФ неочікувано для всіх почала збільшувати свою військову присутність вздовж кордону з Україною та на тимчасово окупованих територіях.

Цимбалюк звернув увагу на те, подальші дії Володимира Путіна "неможливо передбачити", а у минулому Росія уже показала усім, що може нападати раптово, якщо у неї є така можливість.

"Консолідована позиція міжнародної спільноти з чіткими меседжами має вирішальне значення для запобігання подібному розвитку подій", - підкреслив представник України.

Варто звернути увагу на те, що в МВС Росії стверджують, що майже 530 тисяч жителів ОРДЛО за два роки отримали російське громадянство у спрощеному порядку.

Коротко про попередження щодо атаки РФ

  • Очільник ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що під виглядом підготовки до майбутніх військових навчань "Запад 2021" РФ стягує війська до кордону з Україною.

  • Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня через нові провокації РФ.

  • Українська розвідка попередила, що РФ готує масштабні провокації й може ввести бойовиків вглиб України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?