Путін може змусити Лукашенка приєднатись до війни проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін може змусити Лукашенка приєднатись до війни проти України

Путін може змусити Лукашенка приєднатись до війни проти України
Джерело:  online.ua

На думку військового експерта Олега Жданова, якщо Кремль дотисне кишенькового білоруського диктатора Олександра Лукашенка, той може виставити проти України десь 25 тис військових.

Джерело:  НВ

Путін може змусити Лукашенка приєднатись до війни проти України

Хочу зосередити увагу на Волинському напрямку. Там білоруська армія. Ми знаємо, що вони можуть виставити 20-25 тис. військ. І ми спостерігаємо за білоруською армією в тому плані, що є розуміння: Путін може дотиснути Лукашенка, і той віддасть наказ на наступ білоруської армії на Україну. Не виключаємо такої можливості. Тому ведемо спостереження за ділянкою кордону і тримаємо там необхідну кількість військ для захисту нашої території, - зазначає Жданов.

За його словами, командування ЗСУ та розвідка знають, звідки чекати ворожий напад.

Ми цілком розуміємо, звідки потенційно може йти армія Білорусі. Особливості місцевості такі, що там не розвернешся і не підеш широким фронтом. Там болота і ліси, і це сильно звужує можливості наступаючої сторони. До речі, це може бути ще одним стримуючим фактором для білоруської армії — вони будуть обмежені в маневрі, і ми можемо повторити те саме, що робили з російською армією в перший тиждень війни в Чернігівській і Сумській області. Тоді ми кришили їх у похідних колонах, коли вони входили на територію України. Особливості місцевості можуть створити такі ж умови та зіграти такий же злий жарт з білоруською армією, - наголошує військовий експерт.

На думку Жданова, якщо Путін остаточно залякає Лукашенка, той може ввести війська в Україну.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

На кону - перебування Лукашенка при владі. Якщо Путін знайде спосіб залякати його тим, що буквально завтра він його відсторонить від влади, якщо той не піде війною на Україну, то за таких умов Лукашенко може віддати наказ. В інших випадках Лукашенко петлятиме до останнього, бо розуміє: якщо навіть віддасть наказ на наступ — це може спричинити також соціальний вибух всередині самої країни. І попри те, що армія зараз не зовсім користується підтримкою населення, але вона і населення можуть об'єднатися. Тому що соціологія показує, що і населення, і армія в більшості своїй проти участі Білорусі у війні в Україні, - підкреслив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?