Путін наказав формувати "добровольчі батальйони" для війни в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін наказав формувати "добровольчі батальйони" для війни в Україні

Путін наказав формувати "добровольчі батальйони" для війни в Україні
Джерело:  online.ua

За словами аналітиків із Інституту вивчення війни (ISW), цілком можливо, що команда російського диктатора Володимира Путіна уже наказала регіонам РФ формувати "добровольчі батальйони" для участі у війні в Україні.

Джерело:  ISW

РФ хоче сформувати "добровольчі батальйони" для війни в Україні

Ймовірно, Кремль наказав російським регіонам формувати добровольчі батальйони для участі в російському вторгненні в Україну замість оголошення часткової або повної мобілізації в Росії, - йдеться в повідомленні.

Раніше російські пропагандисти писали про те, що за 6-місячний контракт чоловікам у РФ пропонують зарплату від 3750 до 6000 доларів.

Окрім того, нещодавно прокремлівські медіа писали про створення або розгортання так званих добровольчих батальйонів у Курській області, Приморському краї, Республіці Башкортостан, Республіці Чувашія, Чечні, Республіці Татарстан, місті Москва, Пермській, Нижегородській та Оренбурзькій областях і формувань добровольчих підрозділів у Тюменській області.

Фото — facebook.com/GeneralStaff.ua

За словами військових аналітиків, у батальйони можуть сформуватися 34 тисяч новоприбулих солдатів, якщо кожен регіон країни-агресорки створить хоча б одну військову частину чисельністю 400 осіб.

Окрім того, експерти дійшли до таких висновків:

  • Армія РФ здійснила обмежені та безуспішні наземні наступи на північ від міста Харкова;

  • російські солдати надають перевагу оборонним операціям на південному напрямку, адже ЗСУ продовжують активно обстрілювати ворожі склади боєприпасів.

  • офіційна Москва вирішила посилити матеріальну підтримку цивільних осіб, які працюють на окупантів в Україні.

  • Імовірно, російська окупаційна влада висуває умови для примусового переселення українських дітей з недавно окупованих територій до Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?