Путін намагається відібрати у Пригожина сили "Вагнера" в Африці та на Близькому Сході
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін намагається відібрати у Пригожина сили "Вагнера" в Африці та на Близькому Сході

Путін намагається відібрати у Пригожина сили "Вагнера" в Африці та на Близькому Сході
Джерело:  online.ua

Команда очільника Кремля Володимира Путіна намагається переконати країни Африки та Близького Сходу, що після заколоту у РФ зможе взяти під контроль сили "Вагнера", які "працюють" на цих континентах. 

Джерело:  The Wall Street Journal  з посиланням на своїх інсайдерів

РФ хоче контролювати вагнерівців в Африці та на Близькому Сході

Як вдалося дізнатися журналістам, Путін має намір взяти під повний контроль глобальну імперію, яку протягом 10 років створював його колишній поплічник Євген Пригожин.

Редакція видання повідомляє, що заступник глави МЗС РФ Сергія Лаврова вилетів до Дамаска, щоб особисто передати повідомлення президенту Сирії Башару Асаду: сили групи "Вагнера" більше не будуть діяти там самостійно.

Ба більше, повідомляється, що російські дипломати зателефонували президенту ЦАР, в особистій охороні якого є бойовики "Вагнера", й почали переконувати в тому, що заколот Пригожина, мовляв, не стане перешкодою для російської експансії в Африці.

Росія, яка роками заперечувала будь-який зв'язок з "Вагнером", схоже, намагається взяти під свій контроль розгалужену мережу найманців, якою керують Пригожин і його помічники, - зазначає видання.

Що наразі відомо про чисельність Вагнера

Що важливо розуміти, доволі довго вагнерівці виконували роль сил безпеки для автократичних режимів на Близькому Сході та в Африці.

Окрім того, вони намагаються також закріпитися у країнах Латинської Америки та Карибського басейну.

Згідно з останніми даними, в Україні та Росії "Вагнер" налічує понад 30 000 бойовиків.

Близько 6000 найманців "Вагнера" виконують різноманітні завдання за межами Росії та України - від охорони шахт і політиків у ЦАР, де громадянська війна триває вже десять років, до захисту нафтових свердловин і підконтрольних уряду територій у Сирії, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?