Путін назвав НАТО "рудиментом" епохи, що вже пішла
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін назвав НАТО "рудиментом" епохи, що вже пішла

Путін назвав НАТО "рудиментом" епохи, що вже пішла
Джерело:  online.ua

Лідер російського режиму Володимир Путін оголосив НАТО пережитком епохи холодної війни, що вже давно нібито минула.

Джерело: інтерв’ю для NBC

За словами президента РФ, йому нібито незрозуміло, навіщо НАТО існує у 2021 році.

“Що стосується НАТО, я вже багато разів говорив: це рудимент холодної війни. НАТО народилася в епоху холодної війни, але навіщо вона існує на сьогоднішній день, не дуже зрозуміло. Був момент, коли говорили про те, що вона трансформується, ця організація, тепер вже якось про це призабули”, - стверджує Путін.

Він наголосив, що вважає НАТО військовою організацією, до якої входять союзники Сполучених Штатів.
Водночас попри заяви Путіна на рівні Альянсу стверджували, що сьогоденне завдання союзників стримувати прояви агресії з боку найбільш схильних до цього держав, наприклад - Росії та Китаю.

Також обидві сторони, Захід і Росія, неодноразово стверджували, що станом на сьогодні фактично можна спостерігати нову холодну війну, яка почалася з надзвичайною потужністю після затишшя 1990-х та 2000-х років, коли Москва відзначилася добрими відносинами з Вашингтоном.

Сьогоденний російський режим прямо проголосив себе спадкоємцем Радянського Союзу та його інтересів, тож пряме завдання НАТО - стримування саме таких амбіцій Москви.

НАТО та Росія

Поки російський президент стверджує, що в існуванні Альянсу вже немає жодного сенсу, представники країн-союзників проводять великий саміт уперше з 2019 року, однією з головних тез якого є боротьба проти російських агресивних планів.

Путін раніше оголосив, що РФ не може дозволити собі розширення НАТО у Східній Європі, безпосередньо він згадав Україну. Нібито неприпустимо для Кремля, аби ракети Альянсу могли дістатися Москви за кілька хвилин - з української території.

Офіційний Київ своєю чергою завжди підкреслював, що інтеграція з НАТО - спроба захистити себе від подальшої агресії з боку РФ.

Щодо ракет НАТО варто відзначити, що Росія вже має спільні кордони одразу з кількома державами-союзницями, не згадує цього та не згадує відсутності там міфічних балістичних ракет.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?