Путін окупував Крим за допомогою священиків РПЦ - шокуючі деталі спецоперації
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін окупував Крим за допомогою священиків РПЦ - шокуючі деталі спецоперації

Путін окупував Крим за допомогою священиків РПЦ - шокуючі деталі спецоперації
Джерело:  Meduza

Росія для окупації українського Криму використовувала священиків РПЦ. Вони на запрошення Міноборони РФ взяли участь в спецоперації по захопленню півострова - їх разом з "зеленими чоловічками" і козаками відправили до Криму для "переговорів" з українськими військовими. Головним завданням священиків було переконати військових перейти на бік так званої нової "кримської влади" і скласти зброю. Шокуючі деталі спецоперації по окупації Криму за допомогою РПЦ повідомила "Медуза", передає ONLINE.UA.

Переговірників РПЦ Москва направила до Криму на початку березня 2014 року. Про це розповів ветеран спецназу ГРУ, який також брав участь у переговорах з українськими військовими.

"Було прийнято рішення викликати з Пітера отця Димитрія Василенкова, заступника голови відділу по взаємодії зі збройними силами та правоохоронними установами Санкт-Петербурзької єпархії - і ми з ним почали об'їжджати українські військові частини", - уточнив він.

По військовим частинам священики ходили разом з козаками, яких терміново завезли з Красноярська. Без "ввічливих батюшок" українські військові просто б не пустили на території частин росіян в камуфляжі. "Ворота частин відкривалися через священика. Інакше нас би викинули просто з частини", - підкреслив "переговорник", додавши, що всі козаки і священики були озброєні.

Василенков був не єдиним представником РПЦ, який допоміг Путіну окупувати Крим. За словами колишнього силовика, бажаючих поїхати в Крим на "переговори" було багато, адже за це покладалася нагорода. Однак, допомагали Росії окупувати Крим і місцеві кримські священики, представники Московського патріархату, який підпорядковується Москві. Вони, крім проповідей, віддали свої храми під казарми і навіть збройові склади росіян.

Нагадаємо, рівно шість років тому, 16 березня 2014 року, Росія провела незаконний референдум. Вже вранці 17 березня були оголошені результати так званого голосування. Путінська влада заявила, що нібито 96,77% кримчан виступили за "возз'єднання" з Росією. Однак офіційною датою початку окупації українського півострова вважається 20 лютого 2014 року - саме в цей день в кримських містах були помічені перші "зелені чоловічки", які захопили будівлю Верховної Ради Криму в Сімферополі і українські військові частини.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії хочуть на законодавчому рівні "узаконити" анексію українського Криму і територій, захоплених в інших країн. Цей закон унеможливить повернення півострова Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?