Путін остаточно спростив прийом в російське громадянство
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін остаточно спростив прийом в російське громадянство

Путін остаточно спростив прийом в російське громадянство
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін запустив міграційну реформу в РФ, в рамках якої доручив спростити видачу російських паспортів та громадянства іноземцям. Глава Кремля вирішив скасувати в РФ видачу дозволу на тимчасове проживання - тепер всі бажаючі іноземці зможуть отримати відразу вид на проживання в Росії. Подробиці міграційної реформи повідомила пресслужба Кремля, передає ONLINE.UA.

Відтепер в Росії впровадять три порядки прийому іноземців в громадянство РФ - загальний, спрощений і особливий. Спрощений порядок передбачається для вихідців з "близьких в соціокультурному відношенні" країн, особливий порядок - для "особливо цінних" іноземців, рішення за якими вимагає оцінки неочевидних фактів і в зв'язку з цим комісійного розгляду, особливих процедур і високого рівня прийняття рішення.

Таким чином Путін поставив чиновникам завдання залучити в Росію, яка стрімко втрачає населення, 5-10 млн нових громадян. Як країн-донорів в Москві розглядаються Молдова, Казахстан, Білорусь і Україна.

Слід зазначити, що Путін ще в 2019 році "з гуманітарних міркувань" вирішив раздвать російські паспорти громадянам України, які проживають на Донбасі. Причому не тільки на окупованих територіях, а й на територіях, підконтрольних Києву. В РНБО України в кінці лютого поточного року повідомили, що наданою можливістю вже скористалися 156 тисяч жителів ОРДЛО, правда, не всі це робили з власної волі. Росія і підконтрольні їй бойовики шантажують жителів Донбасу і за відмову від російського паспорта загрожують не виплачувати зарплату.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії хочуть максимально спростити прийом в російське громадянство без відмови від вже наявного громадянства. таким чином у Москві мають намір фактично узаконити подвійне громадянство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?