Путін підвів головні підсумки зустрічі з Байденом
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін підвів головні підсумки зустрічі з Байденом

Путін підвів головні підсумки зустрічі з Байденом
Джерело:  online.ua

У Женеві завершилися переговори президентів США і Росії Джо Байдена і Володимира Путіна. Їх зустріч тривала майже 5 годин. Путін вже підвів головні підсумки саміту і розповів про домовленості з главою Білого дому.

Джерело: пресконференція Путіна

Путін розповів, що на переговорах з Байденом не було ворожості, а їхню розмову назвав "дуже конструктивною". За його словами, головними темами переговорів стали регіональні конфлікти, стратегічна стабільність, кібербезпека, торговельні відносини і співробітництво в Арктиці.

"Я вважаю, що не було ніякої ворожості, зустріч пройшла в принциповому ключі. У нас по багатьох позиціях оцінки розходяться, але на мій погляд, з обох сторін було продемонстрували бажання зрозуміти один одного. Розмова була досить конструктивною", - охарактеризував Путін саміт з Байденом.

Путін і Байден обговорили війну на Донбасі і вступ України в НАТО

Перше питання, яке задали президенту РФ на пресконференції після його зустрічі з Байденом, стосувалося України. Як сказав Путін, тема України "зачіпалася".

"Що стосується України, ця тема порушувалася. Не можу сказати, що дуже докладно, але, наскільки я зрозумів президента Байдена, він згоден з тим, що в основі врегулювання (конфлікту) на південному сході України повинні лежати Мінські угоди. З приводу можливого вступу України в НАТО, ця тема порушувалася "мазком", тут, мабуть, нічого обговорювати ", - заявив Путін.

Президент Росії нагадав свої головні вимоги до команди українського лідера Володимира Зеленського. Вони заключаються в наступному:

  • проведенні політичної інтеграції Донбасу в українську правову систему і Конституцію;

  • проведенні виборів в ОРДЛО, після чого Росія поверне Україні контроль над кордоном.

"У нас зобов'язання тільки одне - сприяти реалізації мінських угод. Що стосується навчань, ми проводимо їх на своїй території, але ми не проводимо навчання підтаскуючи техніку і озброєння до кордону США. Які ж додаткові зобов'язання може взяти на себе Росія? Я думаю, що відповідь зрозуміла ", - додав Путін.

Путін прокоментував слова Байдена про "вбивцю"

Російський глава розповів, що відразу після заяви Джо Байдена про "Путіна-вбивцю", лідер США подзвонив йому. Каже, що пояснення Байдена його влаштували.

При цьому він тут же виступив з критикою на адресу американської влади, яка, на його думку, відповідальна за смерть людей в Афганістані і в Іраку.

"Хто несе за це відповідальність, хто вбивця?", - заявив Путін.

Путін оцінив перспективи відносин з США після зустрічі з Байденом

Підводячи головні підсумки саміту з Байденом, Путін оцінив подальші перспективи відносин з США. За його словами, в ситуації, що склалася "не може бути сімейної довіри", але, як вважає Путін, Москва і Вашингтон розуміють один одного.

"У такій ситуації не може бути якоїсь сімейної довіри, але зірниці її, мені здається, промайнули", - сказав Путін.

Путін назвав Байдена дуже конструктивним, зваженим і досвідченим співрозмовником.

"В цілому нам зрозуміло, про що говорять американські партнери, їм зрозуміло, про що ми говоримо, коли ведемо мову про "червоні лінії". Але мушу сказати відверто, так далеко і детально розставляти акценти і щось ділити - до цього, звичайно , ми не дійшли. Але маючи на увазі, що ми домовилися працювати і з кібербезпеки, і по стратегічній стабільності ... Все це поступово має бути предметом наших обговорень і, сподіваюся, домовленостей ", - підвів підсумки переговорів з Байденом Путін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?