Путін почав видавати рекордну кількість таємних указів — що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін почав видавати рекордну кількість таємних указів — що відбувається

Путін почав видавати рекордну кількість таємних указів — що відбувається
Джерело:  online.ua

Російським опозиційним журналістам вдалося дізнатися, що протягом минулого місяця очільник Кремля Володимир Путін підписав рекордну кількість секретних указів за весь час свого правління.

Джерело: росЗМІ

Путін видає рекордну кількість таємних указів: що відомо

Як зазначають розслідувачі, про рекордну кількість засекречених указів свідчать підрахунки документів за порядковими номерами.

За їхніми словами, у липні 2023 року частина таких сягнула аж 62%.

Журналісти звертають увагу на те, що абсолютно усі укази очільника Кремля пронумеровані підряд від початку року.

Що важливо розуміти, якщо якийсь номер в опублікованих документах не зустрічається, то це означає, що його присвоїли секретному указу.

Такої високої частки секретних указів не було за весь час президентства Путіна. Лише одного разу в історії сучасної Росії частка секретних указів була трохи вищою — 64% у січні 1999 року. За підсумками перших семи місяців 2023 рік займає перше місце за часткою непублічних розпоряджень, яких виявилося 48% від загальної кількості.

Навіщо Путін підписує таємні укази

Згідно з даними журналістів, секретні укази доволі часто пов'язані з нагородженням учасників бойових дій, зокрема посмертно.

Не можна також не згадати про те, що на початку повномасштабного вторгнення у березні 2022 року частка секретних указів Путіна сягала 54%, тепер вона піднялася ще вище "на тлі масштабного українського контрнаступу".

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?