Путін погодився відправити делегацію МАГАТЕ на Запорізьку АЕС
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін погодився відправити делегацію МАГАТЕ на Запорізьку АЕС

Путін погодився відправити делегацію МАГАТЕ на Запорізьку АЕС
Джерело:  online.ua

Після тривалої перерви президент Франції Еммануель Макрон провів телефонні перемовини з президентом РФ Володимиром Путіним. Президент країни-агресора, за повідомленням пресслужби Макрона, погодився відправити на ЗАЕС делегацію МАГАТЕ.

Джерело: пресслужба президента Франції

У Макрона заявляють про згоду Путіна на місію МАГАТЕ на ЗАЕС

Макрон вкотре підкреслив стурбованість ризиками, які створює ситуація на Запорізькій АЕС для ядерної безпеки та підтримав якнайшвидше направлення на місце місії експертів МАГАТЕ за умов погоджено Україною та ООН.

Президент Російської Федерації повідомив Президенту Республіки про свою згоду на розміщення цієї місії та зазначені методи.

Повідомляється, що вони знову поговорять один з одним цю тему найближчими днями після обговорень між технічними групами та перед розгортанням місії.

Нагадаємо, що 16 серпня Макрон провів переговори з Зеленським.

Тоді Макрон підтримав пропозицію генерального директора Міжнародного агентства з атомної енергії направити на ЗАЕС місію якнайшвидше, і президенти обговорили умови такої місії.

Також було обговорено питання експорту українських зернових культур, що має важливе значення для світової продовольчої безпеки.

Франція також продовжує підтримувати зусилля Європи в рамках «маршрутів солідарності» щодо експорту українського зерна автомобільним та річковим транспортом. Це дозволило експортувати 2,8 мільйона тонн у липні, і цей темп продовжує прискорюватися, - повідомили у пресслужбі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?