Путін програє інформаційну війну в Україні — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Путін програє інформаційну війну в Україні — розвідка Британії

Путін програє інформаційну війну в Україні — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Команда російського диктатора Володимира Путіна не змогла досягти успіхів в інформаційній війні проти України. Провокації Кремля в інфопросторі виявилися невмілими, а фейки легко розвіювалися оприлюдненими розвідданими.  Про це повідомив очільник британської розвідувальної служби Джеремі Флемінг 

Джерело: The Economist

Британія заявила про провал інформаційної війни РФ в Україні

Так само, як і у випадку з наземним вторгненням, початкові онлайн-плани Росії, схоже, провалилися. Використання країною агресивних кіберінструментів було безвідповідальним і невибірковим. Наразі президент Путін повністю програв інформаційну війну в Україні та на Заході. Хоча це привід для радощів, ми не повинні недооцінювати те, як російська дезінформація діє в інших частинах світу, - наголосив Флемінг.

Він також звернув увагу на те, кібервійна офіційниї Києва та Москви за вплив на думку людей далеко за межами безпосереднього поля бою настільки ж жорстока та руйнівна як і фізична війна.

Окрім того, Флемінг підтвердив, що напередодні масштабного вторгнення російські розвідники розгорнули зловмисне програмне забезпечення WhisperGate, щоб знищити та зіпсувати українські урядові системи, однак це їм не вдалося зробити.

Україна змогла підтвердити свою кіберміць під час війни

Ми стали свідками героїчного захисту українських військових, в інтернеті ми, мабуть, побачили найефективнішу оборонну кіберактивність в історії. Діючи під постійним тиском проти дуже здібного супротивника, ця команда промисловості, розвідки, служб безпеки, а в деяких випадках і громадян, працювала пліч-о-пліч, щоб попереджати, реагувати та виправляти. Цей кіберзахист виявився сильнішим, ніж очікувала Росія, - підкреслює Флемінг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?