Путін поїде до Китаю разом з главами "Газпрому" та "Роснефти" — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін поїде до Китаю разом з главами "Газпрому" та "Роснефти" — Reuters

Путін поїде до Китаю разом з главами "Газпрому" та "Роснефти" — Reuters
Джерело:  online.ua

Глави компаній "Газпром" і "Роснефть" Олексій Міллер та Ігор Сєчін приєднаються до президента РФ Володимира Путіна під час його візиту до Китаю у жовтні. Диктатор Росії Путін зустрінеться з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Джерело:  Reuters

Візит Путіна до Китаю

Путін планує зустрітися з президентом Китаю Сі Цзіньпіном для переговорів у Пекіні та візьме участь у третьому форумі "Пояс і шлях" на запрошення Сі Цзіньпіна, який приїжджав до Москви у березні.

До складу делегації увійдуть інші високопосадовці російської енергетики. Сєчін проведе власний енергетичний захід після візиту Путіна.

До слова, "Газпром" - найбільший у світі виробник природного газу, "Роснефть" - найбільший виробник нафти на території Росії.

Росія зміцнює свої зв'язки з Азією, особливо з економічним центром Китаєм, щоб компенсувати скорочення торгівлі з Європою, її традиційним покупцем нафти та газу після вторгнення в Україну, – пише видання.

Reuters зазначає, що Росія хоче укласти угоду з продажу більшої кількості природного газу до Китаю та планує побудувати трубопровід "Сила Сибіру-2", який пройде через Монголію і матиме річну потужність 50 млрд кубометрів.

Пропонований трубопровід поставлятиме газ із родовищ півострова Ямал у Західному Сибіру до Китаю, найбільшого у світі споживача енергії та великого споживача газу.

Китаю і Росії ще доведеться домовитися про умови постачання газу цим маршрутом, у тому числі про ціни. Переговори складні, частково тому, що Китаю, як очікується, знадобиться більше газу тільки після 2030 року, кажуть галузеві аналітики.

Поки не зрозуміло, чи підписано будь-які угоди під час візиту Путіна до Пекіна.

Чи можуть Путіна арештувати у Китаї

Що важливо розуміти, ще 17 березня 2023 року Міжнародній кримінальний суд видав ордер на арешт очільника Кремля Володимира Путіна у зв’язку з депортацією дітей з окупованих Росією територій України.

Офіційна Москва називає ордер на арешт російського диктатора юридично нікчемним.

Однак попри це Володимир Путін майже нікуди не їздить, щоб його не арештували за кордоном, оскільки країни-члени Міжнародного кримінального суду зобов’язані затримати і передати Путіна до суду.

Варто звернути увагу на те, що китайська влада не підписала Римський статут, який регулює діяльність Міжнародного кримінального суду. Це означає, що на територію КНР не поширюється юрисдикція суду, тому Путіна там не арештують.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?