Путін поїде до Пекіна в жовтні для переговорів із Сі Цзіньпіном
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін поїде до Пекіна в жовтні для переговорів із Сі Цзіньпіном

Путін поїде до Пекіна в жовтні для переговорів із Сі Цзіньпіном
Джерело:  online.ua

Президент Росії Владімір Путін поїде до Пекіна в жовтні для переговорів з лідером Китаю Сі Цзіньпіном, заявив секретар Ради безпеки РФ Ніколай Патрушев. Це стане першою відомою поїздкою глави Кремля за кордон з моменту видачі Міжнародним кримінальним судом (МКС) ордера на його арешт.

Джерело: Reuters

Путін поїде до Пекіна в жовтні для переговорів із Сі Цзіньпіном

Патрушев каже, що спроба Заходу стримати і Росію, і Китай повинна поглибити співпрацю між двома державами.

У жовтні ми розраховуємо на ґрунтовні двосторонні переговори між президентом Росії Владіміром Путіним і головою КНР Сі Цзіньпіном у Пекіні, - цитують Патрушева росЗМІ на зустрічі в Москві з головним китайським дипломатом Ван І.

Патрушев наголосив, що Росія хоче розвивати зв'язки з Пекіном.

Росія налаштована на прогресивний розвиток і зміцнення російсько-китайських відносин, - заявив він, додавши, що між двома державами існує "всеосяжне партнерство і стратегічне співробітництво".

Очікується, що Путін візьме участь у третьому форумі "Один пояс, один шлях" після запрошення Сі під час гучного візиту китайського лідера до Москви в березні.

За кілька днів до візиту Сі до РФ Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт Путіна на підставі звинувачень у незаконній депортації дітей з України.

Кремль тим часом заявив, що ордер є доказом ворожості Заходу до Росії, і відкрив кримінальну справу проти прокурора МКС і суддів, які видали ордер.

США та їхні союзники часто наголошували, що стурбовані зближенням між Китаєм і Росією, відносини яких зміцнилися після того, як Москва відправила тисячі військових в Україну у 2022 році.

Путін опирається на Сі значно більше, ніж Китай на Росію. Обидві країни заявляли, що зблизилися, аби протистояти домінуванню США у світових справах. Китай був найбільшим партнером Росії відтоді, як минулого року Путін віддав наказ про повномасштабне вторгнення в Україну. Пекін надав РФ як економічну, так і дипломатичну підтримку.

Китай вивчає поведінку України та РФ під час війни

Редакція видання вивчила близько сотні китайських документів та публікацій у медіа, у яких є аналіз війни в Україні.

Для влади КРН український фронт – це "випробувальний полігон", який дає їй можливість вчитися на успіхах та невдачах обох сторін.

З огляду на розробку Китаєм гіперзвукових ракет, які можуть бути дуже маневреними в польоті, вони проаналізували, як Росія використовувала цю зброю для знищення бункера з боєприпасами, паливного складу та інших цілей.

Окрім того, наголошується, що у КНР вивчають, як бійці ЗСУ використовували супутниковий зв’язок Starlink безпосередньо на полі бою.

Офіційний Пекін також звернув увагу на те, що ядерний шантаж російського диктатора все-таки спрацював, тому Китай може використати цю тактику у майбутньому.

Китайські аналітики дійшли висновку, що армія РФ має серйозні проблеми з браком зброї та боєприпасів, а також зі збоями у розвідці, що є однією з причин масштабних втрат країни-агресорки у живій силі.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?