Путін пропонує Україні вивозити зерно через зруйнований Маріуполь або Білорусь
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін пропонує Україні вивозити зерно через зруйнований Маріуполь або Білорусь

Путін пропонує Україні вивозити зерно через зруйнований Маріуполь або Білорусь
Джерело:  online.ua

Президент РФ Володимир Путін заявив, що Росія нібито готова забезпечити вивезення українського зерна через окуповані нею порти Бердянська та Маріуполя. Також він заявив про гарантування мирного проходу суден із зерном до міжнародних вод із тих портів, які перебувають під контролем України.

Джерело: РосЗМІ

РФ нібито гарантує безпеку експорту українського зерна з Одеси 

Путін запевнив, що Росія нібито не перешкоджає вивезенню українського зерна за кордон і є кілька способів такого експорту.

Перший – будь ласка, можна вивозити через порти, які перебувають під контролем України, Чорноморське узбережжя – Одеса та прилеглі порти. Не ми ж замінували підхід до порту, це Україна замінувала. Нехай вони розмінують, і нехай кораблі із зерном виходять із порту. Ми гарантуємо їх мирний прохід без жодних проблем у міжнародні води, - сказав Путін.

Іншою можливістю він назвав експорт українського зерна з окупованих Росією портів – Бердянська і Маріуполя.

Ми готові забезпечити безпроблемне вивезення, зокрема, українського зерна через ці порти. Ми вже закінчуємо роботи з розмінування. Ми створимо необхідну логістику.

Путін також назвав найпростішим і найдешевшим варіантом вивезення українського зерна через Білорусь, але перед цим знявши з неї санкції.

Фото: commons.wikimedia.org

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба сказав, що Україна готова створити необхідні умови для відновлення експорту з Одеського порту і шукає рішення разом з ООН і партнерами, щоб Росія не змогла цим скористатися для нападу.

Україна готова створити необхідні умови для відновлення експорту з Одеського порту. Питання в тому, як зробити так, щоб росія не зловживала торговим шляхом для нападу на Одесу. Поки що жодних гарантій з боку Росії. Ми шукаємо рішення разом з ООН та партнерами, - зазначив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?