Путін радить Зеленському повернути Саакашвілі в Україну та пояснює причини
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін радить Зеленському повернути Саакашвілі в Україну та пояснює причини

Путін радить Зеленському повернути Саакашвілі в Україну та пояснює причини
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Президент Росії Путін порадив Володимиру Зеленському повернути Саакашвілі в Україну. Про це російський лідер заявив сьогодні в Москві, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Коментуючи ситуацію, що склалася навколо роздачі російських паспортів на Донбасі та реакції на це з боку нового українського президента, Путін неочікувано згадав Михаїла Саакашвілі.

«…Було б справедливим повернути український паспорт людині, яка в минулому була грузином, а сьогодні вважає себе українцем. Маю на увазі Саакашвілі Михаїла Миколайовича», – заявив хазяїн Кремля.

Свою позицію Путін аргументує тим, що екс-президент Грузії був незаконно позбавлений українського громадянства. Відповідно, його вислали з України теж незаконно.

«Його слід було б повернути і відновити його в порушених правах, так само як і деяких інших громадян України, які були змушені залишити територію країни і виїхати в землі обітовані, рятуючись від переслідувань сьогоднішнього українського режиму», – додав президент Росії.

Крім цього, Володимир Путін висловився щодо вчорашньої заяви Володимира Зеленського, в якій новобраний президент висловив готовність надати українське громадянство деяким росіянам. На думку Путіна, це «дуже добре. Це свідчить про те, що ми домовимося, напевно».

Також президент РФ заявив, що підтримує ідею подвійного громадянства для українців та росіян.

«У нас є багато спільного. Якщо у нас буде спільне громадянство, від цього тільки виграють і росіяни і українці», – заявив Путін.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, на скільки Україна збільшила військові витрати у 2018 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?