Путін став для США ексбойфрендом з пекла й супертролем, — NYT
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін став для США ексбойфрендом з пекла й супертролем, — NYT

Путін став для США ексбойфрендом з пекла й супертролем, — NYT
Джерело:  online.ua

Авторитетне американське видання New York Times звернуло увагу міжнародної спільноти на те, що очільник Кремля Володимира Путін уже давно зовсім не важливий для США, однак, попри це, він не припиняє нав'язливо переслідувати офіційний Вашингтон й створювати для Білого дому додаткові проблеми. Журналісти стверджують, що президент РФ став для Штатів "екс-бойфрендом з пекла", якого не так вже й просто позбутися, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на матеріал ЗМІ.

Автор статті Томас Фрідман нагадує про ті часи, коли Росія - ядро Радянського Союзу - була дуже важливою для Вашингтона, оскільки вона могла завоювати всю Європу й поширити комунізм у всьому світі. Проте, за словами колумніста, ті часи, які називалися Холодною війною, вже давно минули, а головним суперником США став Китай, однак Путін досі не може з цим змиритися.

"Путін взагалі не важливий для Америки. Він - дон московської мафії, який відправив своїх агентів вбити антикорупційного активіста Олексія Навального радянською хімічною зброєю під назвою "новачок". І цю отруту критику Кремля налили в труси. Це не вигадка! Росія колись дала світу Толстого, Чайковського, Рахманінова, Достоєвського, Сахарова і Солженіцина. А путінська Росія запам'ятається тим, що дала світу отруєні труси", - іронічно зазначає автор статті.

За словами Томаса Фрідмана, щоб відволікти росіян від власної корупції й зберегти владу, Путін продовжує корчити з себе патріота та захисника вітчизни й її православної культури від безбожного і гомосексуального Заходу.

"І щоб підвищити свою важливість у власних очах і очах росіян, він продовжує переслідувати США. Він втручається в американські вибори, влаштовує кібератаки проти американських компаній, а ще усміхаючись і з насолодою заперечує, твердження, що нібито він зробив Дональда Трампа президентом Америки. Це новий тип стратегічних проблем для США. Що робити з геополітичними сталкерами? Як вчинити з російським лідером, який не керує супердержавою, але став "супертролем"? Він просто не може змиритися з відмовою в дусі: "Володя, ти нас більше не цікавиш. Ми тепер зустрічаємося з іншими, наприклад, з Китаєм" — пише колумніст.

На переконання Томаса Фрідмана, за усіма "досягненнями" Путіна, ховається країна, яка насправді не дуже жвава. Експерт нагадує, що головний експорт Путіна - це нафта і газ (52% від усього експорту), залізо, коштовні метали, машини (2,1%), дерево, мінеральні добрива і зерно.

"Для країни з такою великою кількістю талантів, це жалюгідно. Росія сьогодні - це царистська економіка з космічною станцією, доктор Живаго з ядерними ракетами й хакерами. А тим часом вчені, які втекли з Росії, зробили Ізраїль й Кремнієву долину технічними суперсилами. Коли хтось купував комп'ютер, смартфон чи додаток від російської компанії? Російський автомобіль? Російський годинник? Пасажирський літак російського виробництва? Єдиний російський експорт, який цікавить людей на Заході - це ікра, горілка і матрьошки. І всього цього вже вдосталь", - йдеться в матеріалі.

Томас Фрідман замислюється надтим, що ж Джо Байдену варто відповісти геополітичному сталкеру. На його думку, послання Путіну повинне бути дуже простим та чітким.

"Наш попередній президент був з тобою. Але ми тепер з твоїм народом. Гарного дня!", — радить відповісти очільнику Кремля американський політолог.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Еммануель Макрон назвав єдиний спосіб зупинити Путіна  та врятувати Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?