Путін та Ердоган домовилися про розмінування українських портів
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін та Ердоган домовилися про розмінування українських портів

Путін та Ердоган домовилися про розмінування українських портів
Джерело:  online.ua

За словами очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, 1 червня російський диктатор Володимир Путін дав попередню згоду на те, щоб команда турецького лідера Реджепа Таїпа Ердогана допомогла в розмінуванні українських портів.

Джерело: росЗМІ

Росія і Туреччина домовилися про розмінування українських портів

За результатами розмови (російського президента Володимира Путіна – ред.) з президентом (Туреччини Реджепом Таїпом – ред.) Ердоґаном досягти домовленості, що турецькі колеги постараються допомогти в організації розмінування українських портів, аби звільнити звідти судна, які, по суті, захопили в заручники, з вантажами, потрібними для країн, що розвиваються, - заявив скандальний російський дипломат.

Як стверджує поплічник Володимира Путіна, ця домовленість передбачає те, що в результаті розмінування Україна не зміцнить свій військовий потенціал і не буде нищити флот РФ.

Володимир Путін та Реджеп Ердоган (фото — commons.wikimedia.org)

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС РФ почав стверджувати, що російський військовий флот дозволить безпечний прохід суден із українським зерном, якщо офіційний Київ вирішить проблему з розмінуванням.

30 травня російський та турецький президенти провели телефонні перемовини, на якій Ердоган запропонував провести в Стамбулі тристоронню зустріч України, Росії та ООН.

Офіційний Київ повідомив, що Зеленський готовий зустрітися в тристоронньому форматі в Туреччині, якщо очільник Кремля дасть згоду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?