Путін та Меркель влаштували переговори через ситуацію на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін та Меркель влаштували переговори через ситуацію на Донбасі

Путін та Меркель влаштували переговори через ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

8 квітня відбулася телефонна розмова російського президента Володимира Путіна з німецькою канцлеркою Ангелою Меркель. Політики детально обговорили ситуацію на Донбасі та ряд актуальних міжнародних тем.

Джерело: сайт Кремля

Ситуація на Донбасі

Під час перемовин сторони "висловили стурбованість" у зв'язку з ескалацією напруженості на південному сході України.

"Володимир Путін звернув увагу на провокаційні дії Києва, який останнім часом цілеспрямовано загострює обстановку на лінії зіткнення. Підкреслена необхідність неухильного виконання київською владою раніше досягнутих домовленостей, перш за все, по налагодженню прямого діалогу з Донецьком і Луганськом і правового оформлення особливого статусу Донбасу", - пише пресслужба Кремля.

Окрім того, наголошується, що Меркель та Путін закликали сторону конфлікту до стриманості і активізації переговорного процесу з метою повної реалізації мінських домовленостей.

"Підтверджено настрій на подальшу тісну координацію зусиль Росії і Німеччини, в тому числі в "нормандському форматі", по лінії політрадник і міністерств закордонних справ", - йдеться в повідомленні.

Ситуація в Сирії

Путін та Меркель відзначили пріоритетний характер завдань щодо поліпшення гуманітарної ситуації в Сирії. Кремль звернув увагу на неприпустимість політизації питань, які стосуються надання сирійському народові іноземної допомоги, відновлення соціально-економічної інфраструктури та повернення біженців.

Інші деталі

"У зв'язку з виявленим Федеральним канцлером інтересом порушена ситуація з О.Навальним. З ініціативи Володимира Путіна розглянуті деякі питання, що стосуються діяльності іноземних ЗМІ та неурядових організацій в обох країнах. Сторони домовилися продовжити щільні робочі контакти з різними каналами", - зазначають в Кремлі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?