Путін тричі відкладав вторгнення в Україну — ГУР
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін тричі відкладав вторгнення в Україну — ГУР

Путін тричі відкладав вторгнення в Україну — ГУР
Джерело:  online.ua

 За інформацією української розвідки, президент РФ Володимир Путін тричі переносив початок вторгнення в Україну. Зрештою, ФСБ підштовхнула російський генштаб до вторгнення.

Джерело: представник ГУР Вадим Скібіцький в інтерв'ю Bild

ФСБ була впевнена у своїй підготовці у війні

Скібіцький зазначив, що Путін довго радився з очільником генерального штабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим та міністром оборони Сергієм Шойгу перед вторгненням та тричі переносив наступ.

За нашою інформацією, наступ востаннє переносили в середині лютого. ФСБ підштовхнула Герасимова до вторгнення. Росіяни були впевнені, що провели достатню підготовку, бо вклали в це величезні ресурси, - сказав Скібіцький.

Зрештою Герасимов піддався тиску і схвалив операцію.

При цьому генштаб РФ серйозно прорахувався в оцінці ситуації, оскільки російські військові частини були забезпечені продовольством, боєприпасами та пальним лише на три доби.

У перші дні війни кращі частини російських збройних сил зазнали найбільших втрат, оскільки вони не були готові до боїв.

Крім того, українська розвідка отримувала багато інформації від місцевих жителів, які точно повідомляли "скільки окупантів перебувають у кожному населеному пункті та в якій саме вони будівлі".

Союзники з подивом запитували, чи ми отримуємо дані про ворога в реальному часі, адже в кожному селі ми можемо точно показати, скільки російських солдатів у якому будинку

Усі перші цілі провалилися, вони не змогли оточити Київ, не змогли взяти Суми, Чернігів і Харків. Нездатність захопити ці міста на сході зупинила їх просування. На півдні не вдалося захопити Маріуполь до травня, що затримало понад 10 тисяч російських військових, які тоді зникли безвісти на Донбасі.

Також Скібіцький назвав причини, чому найманці ПВК Євгена Пригожина зосередили свої удари в першу чергу навколо Бахмута, незважаючи на те, що несуть величезні втрати.

По-перше, вони хочуть контролювати всю Донецьку область. По-друге, атакувати міста Краматорськ і Слов’янськ з півдня. ︎ І по-третє, Пригожин турбується про свій престиж. Босу "Вагнера" потрібен презентабельний успіх. Він звинувачує російську армію в тому, що вона не рухається вперед, але йому теж нема чого показати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?