Путін цинічно набрехав про контрнаступ ЗСУ та касетні боєприпаси
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін цинічно набрехав про контрнаступ ЗСУ та касетні боєприпаси

Путін цинічно набрехав про контрнаступ ЗСУ та касетні боєприпаси
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін вкотре почав цинічно брехати, що армія РФ, мовляв, не використовує касетні боєприпаси на війні, а також додав, що контрнаступ Збройних сил України не має успіху.

Джерело: росЗМІ

Путін виступив з новими брехливими заявами про контрнаступ ЗСУ

Російський диктатор не втомлюється повторювати, що його армія не використовувала касетні боєприпаси, попри те, що військові та західні аналітики неодноразово доводили, що вона обстрілювала такими боєприпасами українські території, зокрема населені пункти та мирне населення.

Варто нагадати про те, що найбільш відомим та трагічним випадком використання країною-агресоркою касетних боєприпасів був удар по вокзалу Краматорська у квітні 2022 року, коли загинуло понад 60 людей, а 121 отримали поранення.

Хочу сказати, що в Росії достатній запас різного роду касетних боєприпасів, різного роду. Досі ми цього не робили, не застосовували, і у нас не було такої необхідності. Але, звичайно, якщо вони будуть застосовуватися проти нас, ми залишаємо за собою право на дзеркальні дії, - безсоромно бреше Путін.

Окрім того, очільник Кремля бреше і про контрнаступ. Він стверджує, що українські воїни нібито "не змогли прорвати оборону росіян за весь час наступів".

Також російський диктатор зізнався, що хоче "зазирнути всередину західної техніки", яку на полі бою використовують бійці ЗСУ.

 Україна уже отримала касетні боєприпаси від США

Як уже згадувалося раніше, 13 липня офіційно стало відомо, що Сполучені Штати вже передали ЗСУ касетні боєприпаси.

Станом на зараз касетні боєприпаси справді були доставлені в Україну, – заявив один з представників Пентагону, не уточнивши, чи вже використовували їх уже на полі бою Збройні сили України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?