Путін у разі переобрання перевершить рекорд Сталіна за часом перебування у владі — Bloomberg
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін у разі переобрання перевершить рекорд Сталіна за часом перебування у владі — Bloomberg

Путін у разі переобрання перевершить рекорд Сталіна за часом перебування у владі — Bloomberg
Джерело:  online.ua

Підконтрольна кремлівському диктатору та військовому злочинцю Володимиру Путіну правляча партія "Єдина Росія", схоже, готується заявити про перемогу на регіональних виборах, які мають завершитись у неділю. 

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про перспективи збереження влади Путіна в Росії

Зазначається, що у неділю, 10 вересня, росіяни у 85 регіонах країни голосують  на виборах до низки регіональних і муніципальних посад.

У той же час Кремль также організував та проводить вибори на окупованих українських територіях.

Завдяки цим виборам кремлівський режим отримує змогу зафіксувати ймовірну явку виборців та підготувати сценарій перемоги кремлівського диктатора на президентських виборах у наступному році.

Резонансна перемога продемонструє, що він зберігає повну підтримку своєї країни на тлі війни і після заколоту, який став найбільшим викликом його майже 25-річному правлінню.

Ці вибори є важливими", оскільки дають можливість перевірити системи голосування та дослідити, які проблеми та наративи привабливі для виборців. Кремлю потрібно перевірити, як йде процес підготовки до переобрання Путіна у 2024 році, де метою буде продемонструвати суспільну єдність навколо Путіна, попри війну та економічну кризу, через високу кількість виборців, - пояснює старший науковий співробітник програми "Європа, Росія та Євразія" Центру стратегічних і міжнародних досліджень Марія Снєгова.

Наразі 70-річний Путін намагається повернути контроль над владою після заколоту ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у червні місяці цього року.

 На тлі цього організатори заколоту загинули у таємничій авіакатастрофі. За словами офіційних осіб США, ця катастрофа мала ознаки схваленої Кремлем страти, але Москва заперечує.

Чи зможе Путін перемогти на президентських виборах в Росії

Російський лідер, який розв’язав найжорстокіший збройний конфлікт у Європі з часів Другої світової війни, коли вторгся в Україну, готовий перевершити майже тридцятилітнє правління радянського диктатора Йосипа Сталіна. Це станеться, якщо він отримає новий шестирічний мандат.

Хоча Путін ще не оголосив, чи балотуватиметься на переобрання, він має право за конституцією ще на два терміни, що дозволить йому залишатися при владі до 83 років, - йдеться у матеріалі видання.

Загалом 65 мільйонів осіб із 108-мільйонного електорату Росії мають право проголосувати за 21 регіонального лідера, включаючи мера Москви, чотири місця в нижній палаті парламенту країни та інші посади в бюлетенях.

Путін також використовує вибори в чотирьох окупованих областях України, які він частково контролює, щоб закріпити свої територіальні претензії, "оскільки контрнаступ Києва ще не досяг вирішального прориву, попри мільярдні постачання зброї США та Європи". Регіональне голосування проходить і в Криму, який Росія анексувала в 2014 році.

У травні російські депутати ухвалили заходи щодо дозволу проведення виборів у регіонах, де діє воєнний стан. У тому числі й на окупованих територіях України. Організація з безпеки та співробітництва в Європі заявила, що вибори в цих регіонах не матимуть чинності згідно з міжнародним правом.

Голосування на цих територіях є "кричущим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, законів України та міжнародного права, зокрема статуту ООН", йдеться в заяві МЗС України.

Псевдовибори Росії на тимчасово окупованих територіях є юридично нікчемними. Вони не змінять статус захоплених російською армією українських територій, - зазначають в МЗС.

Безпрецедентне збройне повстання Пригожина відобразило зростання націоналістичного невдоволення, в тому числі всередині структур безпеки, з приводу застопореного вторгнення в Україну. Росія зазнала великих втрат, за західними оцінками, у боях загинули десятки тисяч росіян.

Важливий сам факт проведення виборів", оскільки була законна можливість їх скасувати на тлі війни. Влада намагається підтвердити уявлення про те, що всередині країни нічого страшного не відбувається і вона все ще має значну підтримку населення, - зазначає засновник і голова фонду "Петербурзька політика" Михайло Виноградов.

Аналітики при цьому схиляються до того, що Путін, йомовірно, заявить про переконливу перемогу на виборах у наступному році.

Опитування громадської думки показують, що близько половини росіян підтримують мирні переговори, але щоденні атаки безпілотників, які зараз відбуваються в різних регіонах Росії, означають, що "всі звикли до того, що війна - це рутина. Тим не менш, російський президент, ймовірно, досягне переконливого переобрання наступної весни, тому що "люди схильні підтримувати лідера, який веде війну, - зазначає старший науковий співробітник Фонду Карнегі Андрій Колесніков.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?