Путін відсторонив командувача угруповання росіян "Центр" Лапіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін відсторонив командувача угруповання росіян "Центр" Лапіна

Путін відсторонив командувача угруповання росіян "Центр" Лапіна
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін відсторонив від посади командувача угруповання російських військ "Центр" у війні проти України, генерал-полковника Олександра Лапіна.

Джерело: телеканал ЧДТРК "Грозний", джерело "РБК", "Медуза"

Командувача угруповання окупантів "Центр" Лапіна відсторонили

Російські опозиційні журналісти звертають увагу на те, що останнім часом Лапіна жорстко критикував скандальний очільник Чечні Рамзан Кадиров.

Як уже згадувалося раніше, нещодавно він почав публічно звинувачувати генерала у здачі Лиману і назвав його "бездарем".

Ба більше, Кадиров також стверджував, що Лапін, відповідаючи за цю ділянку оборони, не забезпечив необхідними засобами мобілізованих росіян на Луганщині, а сам нібито "відсиджувався" в Луганську.

Два дні тому Кадиров поклав на генерал-полковника відповідальність за оборону ділянки на півночі Донецької області, де нещодавно стався прорив ЗСУ. Також у глави Чечні викликали питання отримання Лапіним звання Героя Росії за взяття Лисичанська, "в якому він навіть не був", - йдеться в повідомленні.

Що відомо про Лапіна

Він народився у 1964 році й командує Центральним військовим округом (ЦВО) останні 5 років.

З 2012 року до 8 липня 2014-го Лапін був командувачем 20-ї гвардійської загальновійськової армії, до складу якої входить 53-тя зенітна ракетна бригада.

Як запевняють представники міжнародного слідства, з бази цієї бригади під Курськом на схід України доставили "Бук", з якого 17 липня 2014 року збили малайзійський "Боїнг".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?