Путін висунув вимогу щодо вивезення українського зерна
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін висунув вимогу щодо вивезення українського зерна

Путін висунув вимогу щодо вивезення українського зерна
Джерело:  online.ua

Російський диктатор Володимир Путін під час приїзду в Іран для зустрічі з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом почав стверджувати, що Росія не перешкоджатиме вивезенню українського зерна в обмін на зняття з неї санкцій, пов’язаних з постачанням російського зерна.

Джерело: росЗМІ

Путін озвучив свою вимогу щодо вивезення зерна з України

Ми сприятимемо вивезенню українського зерна, але виходимо з того, що всі обмеження, пов'язані з постачанням російського зерна, будуть зняті. Ніхто не заперечував досі. У тому числі американські партнери, - заявив очільник Кремля.

Що відомо про ситуацію з українським зерном

Як уже згадувалося раніше, агресія Російської Федерації призвела до припинення постачання з українських портів, які експортували велику кількість олії та зернових культур. Це скоротило глобальну пропозицію продовольства й спровокувало стрімкий ріст цін.

Тиждень тому під час зустрічі між українською, російською та турецькою делегаціями у Стамбулі сторони домовилися про деблокаду трьох українських портів для експорту зерна, всі судна перевірятимуть ВМС Туреччини.

Фото — agropolit.com

Згідно з останніми даними, коридор для перевезення українських зернових та сільгосппродукції Чорним морем має запрацювати цього тижня, після підписання документа про його створення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?