Путін все більше дратує Захід, з ним заговорили по-іншому - політолог
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін все більше дратує Захід, з ним заговорили по-іншому - політолог

Путін все більше дратує Захід, з ним заговорили по-іншому - політолог
Джерело:  online.ua

Авіаудари США в Сирії означають, що країни Заходу змінили свою політику щодо дій президента Росії Володимира Путіна.

Таку думку в інтерв'ю ONLINE.UA висловив російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Путін краще, ніж патріоти в РФ, розуміє, що пряме військове зіткнення з США призведе до прогнозованих наслідків через різницю військових машин. Саме тому Пентагон каже, що прямий військовий конфлікт неможливий. Але можливий інший конфлікт - символічний, інформаційний, гібридний. Володимир Путін освоїв цю технологію. Він навіть має перевагу в таких конфліктах", - підкреслив політолог.

Читайте також: США пригрозили Росії міжнародною ізоляцією

У той же час він зазначив: "Путін менше пов'язаний ризиками «допустимих втрат». У США високий рівень «допустимих втрат»: втратили 10 морських піхотинців - загальнонаціональне розслідування. У РФ 224 людини загинули в літаку над Синайською пустелею (катастрофа 31 жовтня 2015 року, коли в літаку авіакомпанії «Когалимавіа» стався вибух СВУ, відповідальність за теракт взяла на себе «Ісламська держава», - ONLINE.UA), ніхто не пискнув".

"Зрозуміло, що це наслідки політики Путіна, який пішов воювати в Сирії і не забезпечив безпеку громадян. Але нікому це особливо не цікаво. Сила Путіна в тому, що він може балансувати, а значить, може продавлювати свою позицію і рішення через м'якотілий Захід. Це спрацювало в Чечні, в Грузії і навіть в Україні. Нагадаю, що частина санкцій введена тільки після збитого Boeing 777 (біля Тореза 17 липня 2014 року російським ЗРК «Бук» був збитий цивільний літак, що здійснював рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, - ONLINE.UA)", - додав Орєшкін.

Читайте також: Білий дім заявив про причетність Росії до приховування хіматаки в Сирії

"Однак легкість порушення правил Путіним викликає все більше роздратування на Заході. Дії Трампа привели до того, що роздратування переведено в реальні дії. Прямого удару по авіабазі, незважаючи на повідомлення Росії, в Кремлі не очікували. Це переведення розмови в іншу площину і тон. Якщо ми не можемо домовлятися по-доброму, будемо домовлятися мовою сили. Це було неочікувано для Путіна. Тепер Путін повинен відповісти на удар Трампа по авіабазі в Сирії", - резюмував політолог.

Більше читайте в інтерв'ю на ONLINE.UA: Путін повинен відповісти Трампу за Сирію, можливе загострення на українському напрямку - Орєшкін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?