Путін за допомогою шпигунів намагається посіяти хаос у Великій Британії — The Sun
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін за допомогою шпигунів намагається посіяти хаос у Великій Британії — The Sun

Путін за допомогою шпигунів намагається посіяти хаос у Великій Британії — The Sun
Джерело:  online.ua

Британські журналісти отримали докази того, що кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін наказав власним спецслужбам активізувати вербування шпигунів на території Великої Британії із метою посіяти хаос в країні.

Джерело: The Sun

Путін наказав вербувати шпигунів у Великій Британії

Журналісти видання стверджують, що отримали в розпорядження електронні листи від джерел, близьких до Кремля. В них йдеться про по вербування людей, які будуть здатні до диверсій за великі суми грошей.

Мета активізувати агентурну роботу з таємними джерелами у всіх сферах суспільства Британії, здебільшого серед державних службовців та політиків усіх рангів, зокрема тих, що засідають у парламенті, - йдеться в одному з таких електронних листів.

За словами джерела, потенційних агентів можна виявити, посиливши спостереження за дипломатичним персоналом посольства РФ.

Екс-глава Мі-6 сер РІчард Дірлав заявив, що ціллю шпигунів може бути і тема підтримки України.

Вони будуть значною мірою зосереджені на Великій Британії… щоб отримати уявлення про те, що відбувається в основі уряду, про наше ставлення до війни в Україні, про наші стосунки з українцями, - зазначає Дірлав.

В Україні можуть почати виробляти британське озброєння та транспорт: що про це відомо 

За інформацією видання The Telegraph, в Україні можуть розгорнути виробництво британського озброєння та військового транспорту.

Автори матеріалу зазначають, що представники Великої Британії вже побували в Україні та провели обговорення щодо створення спільних підприємств, які вироблятимуть зброю та транспортні засоби за ліцензією.

При цьому компанії з Великої Британії у цьому питанні прагнуть випередити конкурентів з Німеччини та Франції.

Зазначається, що будь-яке спільне підприємство, швидше за все, потребуватиме особистого схвалення прем’єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака. Особливо зважаючи на те, що Росія неодноразово погрожувала країнам Заходу помстою за постачання зброї в Україну і будь-яка підтримка виробництва озброєння може ще більше посилити напруженість.

На Даунінг-стріт і в Міністерстві оборони відмовилися давати коментарі на цю тему, заявивши, що це справа промисловості.

При цьому, науковий співробітник дослідницького центру Royal United Services Institute і колишній офіцер британської армії НАТО Ед Арнольд вважає, що промислове співробітництво сприяє тісноті в міжнародних відносинах.

Спочатку це може бути виставлено як комерційне (співробітництво), але для цього знадобиться принаймні мовчазне політичне схвалення, - зазначив Арнольд.

За словами іншого експерта із військових закупівель американського аналітичного центру безпеки Rand Corporation Джеймса Блека, угода, згідно з якою західна держава вироблятиме важку зброю в Україні, буде першою, оскільки країна має незначну історію промислового співробітництва.

Українська оборонна промисловість була в основному зосереджена на виробництві та підтримці радянських або місцевих технологій, і з моменту здобуття незалежності вона кілька десятиліть страждала від недостатніх інвестицій, загальмованих реформ, проблем з корупцією та інших викликів, - зазначає експерт.

Відомо, що Україна виготовила за ліцензією деяку ізраїльську та американську стрілецьку зброю, наприклад гвинтівки, і адаптувала деякі свої танки для встановлення ізраїльської електроніки.

Незалежний експерт з питань оборони Френсіс Туса в свою чергу зазначив, що будь-які нові заводи стануть ключовими цілями для російських бомбардувань. Він вважає, що угоди щодо початку виготовлення західної бронетехніки в Україні Москва, швидше за все, сприйме як антагоністичні. Проте союзники по НАТО навряд чи будуть налякані цими загрозами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?